Gündem

Kış Geri Geldi, Nisan Ortasında Yoğun Kar Yağışı Yaşandı! Meteoroloji Uyarmıştı…

Nisan ayında yaşanan kar yağışı ile bazı bölgeler beyaza büründü. İklim değişikliklerinin son dönemlerde kendini iyiden iyiye göstermesinin kanıtı olan nisan ayında kar yağışı baharı beklerken tekrar kışın gelmesine sebep oldu.

Özellikle ülkenin doğu bölgesinde etkili olan kar yağışı bazı bölgelerde 20 santimetreyi geçti. Uzmanlar vatandaşları kapanan yollar ve soğuk havalar konusunda uyardı. Don olaylarının da yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten meteoroloji halkı bölgesel verileri sık sık takip etmeleri konusunda uyardı.

Meteoroloji Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının bir anda hava sıcaklıkları düşüreceğini ve kar yağışının yaşanacağı konusunda uyarılarda bulunmuştu. Meteoroloji 12. Erzurum Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada Erzurum, Kars, ağrı, Iğdır, Sivas, Ardahan illerinde hava sıcaklığının 10-15 derece birden düşeceğini ve kar yağışı ihtimalinin yüksek olduğunu açıklamıştı.  Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı bugünde bazı bölgelerde devam etmekte. Meteorolojinin yaptığı açıklamada bu durumun 17 Nisan 2022 Pazar gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

Çiftçilerin Dikkatine

Baharı beklerken bir anda kışın geri gelmesi çiftçiler içinde hiç iyi olmadı. Geçtiğimiz haftalarda havların ısınmasından dolayı bitkilerin tomurcuklanması bir anda yaşanan kar yağışı ve soğuk hava yüzünden olumsuz etkilenmekte. Uzmanlar çiftçileri soğuk hava be don olaylarına karşı vatandaşı uyardı. Bu durumu en az hasarla atlatılması için gerekli önlemlerin alınması konusunda bilgi verildi.

Doğu’da Kış Batı’da Bahar Havası

Özellikle doğu bölgesinde yaşanan kara yağışı bölge halkını isyan ettirdi. Batıda havaların sıcak olmasından dolayı batı ve güneydeki vatandaşın denize girerken kendilerinin kar kürediğini belirten vatandaşlar nisan ayında beklenmeyen kara isyan ettiler.