Gündem

Son Dakika: Ümit Can Uygun’un Cezası Belli Oldu! Esra Hankulu Ölümünün Davası Sonuçlandı!

Daha önce Ankara’da Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olarak adı geçen Ümitcan Uygun, Esra Hankulu’ nun evinde ölü bulunması üzerine bir kez daha şüpheli durumuna düşüp, tutuklanarak yargılama sürecine girmişti.  Hankulu’ nun ölümünden sorumlu tutulan Ümitcan Uygun’un mahkemesi sonuçlandı. Kasten adam öldürmek suçundan yargılanan Ümitcan Uygun tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Ümitcan Uygun’un İfadesi

Kendisini savunamayan kişiyi kasten öldürme suçundan yargılanan Ümitcan Uygun kendisinin öldürmediğini doğruların ortaya çıkacağını suçu işlemediğini dile getirdi ve beraatını istedi. Esra Hankulu’nun kafa travması sonucu iç kanama geçirmesi ile hayatını kaybetmesi üzerine olay anı yanında olan Ümitcan Uygun’un kendini savunamayan birini kasten öldürmekten suçlandı. Duruşmada avukatı ile hazır bulunan Uygun suçlamaları kabul etmedi.

Ceza Belli Oldu

Görülen dava da avukatların savunmasından sonra mahkeme kararı açıkladı. Karar göre Ümitcan Uygun’a ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Karara göre Uygun’un tutukluluk hali devam edecek. Alınan kararda ise takdir indimi uygulanmadı.

Tutuksuz yargılanan ve delilleri karatma suçundan yargılanan Furkan Gürgil ve Dilan Civelek hakkında ise 1 ay 6’şar gün hapis cezası hükmü verildi.

Savcının Müebbet Talebi

Savcı mahkemeye sunduğu mütalaasında Ümitcan Uygun’un kendisini savunamayacak durumda olan Esra Hankulu ’nun kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulunmuştu. Ayrıca olay sonrasında Hankulu’nun cep telefonu saklayan Furkan Gürgil ve Dilan Civelek’in de suç delillerini saklama suçundan 5’er yıl ceza almalarını talep etmişti. Savcı mütalaasında Ümitcan Uygun’un cinayeti soğukkanlılıkla işlediğini ve delilleri karartmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu geçmişinin de göz önünde bulundurulup ağırlaştırılmış müebbet verilmesini ve herhangi bir indirimin yapılmamasını talep etti.