Gündem

Meteoroloji Açıkladı! Havaların Ne Zaman Isınacağına Dair Tarih Verdi

Meteorolojinin açıkladığı güncel hava durumu raporuna göre 14 Nisan 2022 Perşembe gününden itibaren başlayarak ülke genelinde hava sıcaklıkları artacak. Küresel iklim değişikliklerinden nasibini alan ülkemiz son dönemlerde değişen kava koşullarından dolayı kafa karışıklığı yaşamakta. Havaların bir anca mevsim normallerinin üzerinde sıcak olduğu bir dönem yaşarken balkanlardan gelen soğuk hava dalgasından kaynaklı bir dönem rüzgar ve yağmur sorunları yaşarken bir anda nisan ayında kar yağışı ile karşı karşıya kalındı. Hal böyle olunca insanların aklına kış yeniden geldi soruları gelmeye başladı. Ancak meteorolojinin yayınladığı son rapora göre yaz ayları geliyor hava sıcaklıkları artmaya başlıyor.

Ne Zaman Yaz Geliyor?

Son ani hava değişikliklerinden sonra akıllara ne zaman yaz gelecek sorusu geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son raporuna göre bugün hava sıcaklıkları düne göre 15 ile 23 derece arasında fark göstermekte. İstanbul’da bugün hava açık ve 15 derece olacağı bildirildi. Ülkenin en sıcak şehirlerinden olan Adana’da ise hava sıcaklığı 23 derecelere kadar çıkacak.

Perşembe Günü Bahar Başlıyor

Meteorolojinin yayınladığı son raporda havaların bugün itibarı ile ısınmaya başlayacağını bildirdi. 14 Nisan 20 Nisan tarihleri arasında mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıklarının yaşanacağını bildiren meteoroloji Genel Müdürlüğü batı kesimlerde başlayan sıcaklıkların ülke genelinde hissedilir seviyeye çıkacağını bildirdi.

Bölgelere Göre Hava Sıcaklıkları

Açıklanan rapora göre;

  • Marmara bölgesi az bulutlu ve açık İstanbul 15 derece Edirne 20 derece Kocaeli 17 derece
  • Ege bölgesi az bulutlu ve açık İzmir 21 derece Manisa 21 derece Denizli 21 derece
  • Soğukların en çok yaşandığı Erzurum’da ise 4 derece karsta 3 derece olacağı raporda yer aldı.