Gündem

Elon Musk Yeni Teklifte Bulundu! Twitter’ın Tamamını Satın Almak İstiyor

İyi bir Twiter kullanıcı olan Elon Musk Twiter üzerinden özellikle bitcoin piyasasına yön veriyor. Piyasaları manipüle ettiğine dair eleştirilerde bulunulsa da bu söylemleri pek umursamayan Elon Musk Twiter paylaşımlarına devam etmekte. 13 Nisan itibari ile Twitter’dan yüzde 9.1’lik hisseye sahip olan Elon Musk Twitter’a yeni bir teklif sundu. Yaptığı açıklama ile yine piyasalarda hareketlilik sağlayan Elon Musk sunduğu teklifte Morga Stanley ile çalıştı. Bu tekliften sonra Twitter hisseleri seans öncesinde yüzde 13.6 oranında değer kazandı. Elon Musk teklifi kabul edilmesi ve Twitter’ın kendine satılması halinde Twitter hisselerini borsadan çekeceğini de açıkladı.

Yüzde 9.1 Hisse Sahibi

Elon Musk kısa bir süre önce Twitter’ın yüzde 9.1’lik hissesini satın almıştı. 13 Nisan 2022 tarihinden itibaren hisse sayısının 73 milyon 115 bine ulaştığını açıkladı. Bu orandan dolayı Twitter’ın tek bir kişiye ait olması gerektiğini düşündüğü için Twitter’ın tamamını satın almak için teklifte bulundu.

Yeni Teklifini Açıkladı

Elon Musk Twitter’ın tamamını satın almak istediğini yazdığı bir mektupla Twitter yönetim kurulu başkanı Bret Taylor’a iletti. Resmi bir girişim olmayan bu hamle Elon Musk ’un Twitter’ı almak istediğini belli etmeye yönelik bir hareket olarak değerlendirildi. Yapılacak geri dönüş doğrultusunda hareket edecek Elon Musk Twitter’ın tamamını almak için hisse başına 54.20 dalar teklifinde bulundu. Şirketin tek kişiye ait olmasının borsada yapılması gereken değişikliklerin bira an önce yapılmasının iyi olacağını yazdığı mektupta belirtti.

Yeniden Değerlendirecek

Elon Musk Twitter’a sunduğu teklifin reddedilmesi halinde sahip olduğu hisseleri yeniden değerlendireceğini teklifine alacağı karşılığa göre planını yapacağını belirtti. Söz konusu teklifin reddedilmesi halinde Elon Musk sahip olduğu hisseleri elden çıkarabilir.