Gündem

Sürücü Direksiyon Hakimiyetini Kaybetti TIR Gecekondunun Üzerine Devrildi

Olay Sarıyer Özdereiçi Caddesi üzerinde gerçekleşti. Sabah saatlerinde meydana gelen kazada demir yüklü 34 BV1304 plakalı TIR şoförü Remzi Bingöl’ün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yol kenarında bulunan gecekondunun üzerine devrilmesi ile sonuçlandı. Yaşanan ilk şokun atlatılmasından sonra yetkililere haber veren görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık personeli yönlendirildi.

Kazadan Yara Almadan Kurtuldu

Kazadan yara almadan kurtulan gecekondu sakini Ali Tosun olaydan sonra yaptığı açıklamada olay anında uyuduğunu ve gürültüye uyandığını gözlerini açtığında gördüğü şeyin tavanda ki tırın tekerleri olduğunu ifade etti. Kapıların sıkışmasından dolayı camdan çıktığını kazadan yara almadığı için aile bireylerine yardıma koştuğunu belirten kazazede abisinin 30 ton inşaat demirinin altında kaldığını çıkarılmasının mümkün olmadığı için hemen yetkilileri aradığını belirtti. Gelen itfaiye ekipleri abimi çıkarıp hastaneye kaldırdılar abim ağır yaralı diğerleri daha iyi durumda şeklinde ifadelerde bulundu.

5 Kişi Yaralı

Kaza sonucunda şoför Remzi Bingöl ile birlikte 5 kişi yaralandı. Can kaybının yaşanmadığı olayda gecekondudan çıkarılan yaralılar İbrahim Tosun, Ayşe Tosun, Türkan Tosun. Rafet Tosun ve şoför Remzi Bingöl hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri çevrede gerekli önlemleri alırken itfaiye ekipleri devrilen TIR’ı kaldırmak için çalışmalarda bulundu

Daha Öncede Kazalar Yaşandı

Daha önce de aynı bölgede benzer kazalarında yaşandığını belirten çevre halkı yaşanan sorunun navigasyondan kaynaklandığını TIR’ların tünele girmesi yasak olduğu halde navigasyonda çıkan yolu takip edip buradan geçtiklerini ve böyle kazalara sebebiyet verdiklerini belirttiler. Bir daha böyle bir kazanın yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği talebinde bulunan vatandaş önlem alınmazsa aynı şeyin tekrar yaşanacağını dile getirdiler.