Gündem

Bakan Koca Açıkladı: Okullarda Maskesiz Yeni Dönem Başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüs ile ilgili toplanacak olan Bilim Kurulu toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurulda konuşulacak olan konulardan bahseden Koca en temek başlığın maske kullanımı olduğunu belirtti. Özellikle okullarda sıklıkla maske kullanımının bulunduğu bu alanda çocuk ve gençleri rahatlatmak adına bir takım esneme kararlarının konuşulacağı kurul toplantısında okullar için maskesiz yeni dönemin başlayacağının sinyallerini verdi. Son dönemde ki vaka sayılarında ki düşüşlere dikkat çeken bakan salgının seyrinin aşağı doğru düştüğünü hiç vakanın görülmediği illerin bulunduğunu açıkladı. Yoğun bakımlarda ki sayıların her geçen gün azaldığını bazı illerde yoğun bakımda hasta olmadığını vurgulayan bakan 19 ilde sıfır yoğun bakım hastasının olduğunu belirtti.

Maskesiz Günler Geliyor

Geçen yıl maskeli son yaz olacağına dair açıklamada buluna Bakan Koca geçen sene ki sözlerini hatırlatarak kimsenin buna inanmadığını ancak sözlerinin arkasında olduğunu bu yaz maskesiz günlerin bizi beklediği müjdesini verdi. 3 ay önce en kötü sürecin atlatıldığını güzel günlerin bizi belediği açıklamasını tekrardan hatırlatan bakan zor günler artık geçti şüphe içinde olan herkesin içi rahat olsun artık zor günler geride kalıyor güzel günleri bizi bekliyor şeklinde açıklamada bulundu.

Maskesiz Okul Dönemi

Maske kullanımının en yoğun olduğu yer olan okullarda yeni dönemde maskesiz düzene geçilmesine yönelik kararın bilim kurulunda konuşulacağını belirten Bakan Koca maske konusunda esneklik getirileceğine dair adım atılacağı ve okullarda uygulanacağını bununla ilgili toplantıda konuşulup bir karara varılacağına dikkat çekti.

Maske Kararı

Haftaya toplanacak olan bilim kurulunda konuşulacak en önemli konulardan biri olan maske takma zorunluluğu yapılacak toplantıda özellikle maskenin yoğun olarak kullanıldığı okullarda bir esnekliğe gidileceğine dair kararların çıkabileceğini açıklayan Bakan Koca maske konusunu bilim kurulunda ele alacaklarını ve önemli bir karar vereceklerini bildirdi.