Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların dikkatine: Ankara, İstanbul ve İzmir’de devlet eli ile uygun fiyatlara konut satışı başladı!

Kamu bankaları ve özel bankalar, çeşitli kredi hizmetleri aracılığı ile vatandaşların ev, araba, arsa ya da diğer gayrimenkul alımlarını yapmalarını veya gündelik ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamaktadır. Bu hizmetlerin çok yüksek limitlerde verilmesi, bankaların hizmetleri karşılığında müşterilerinden teminat almalarını gerektirir. Bu kapsamda vade sonunda ilgili kredi borcunu ödemeyen ya da ödeyemeyen vatandaşların, başvuru esnasında teminat olarak gösterdikleri arsa, taşıt ya da konutlarına banka tarafından el konur.

Bankaların el koydukları gayrimenkuller, bankacılık kuralları gereğince 3 yıl içerisinde elden çıkarılmalıdır. Bu kapsamda yeni dönem satışlarına başlamış olan Halk Bankası, ilgili konut satış ilanlarını yayınlamıştır.

Halkbank Nasıl Ev Satışı Yapar?

Halk Bankası, kredi hizmetleri karşılığında teminat olarak almış olduğu konutları, vade sonunda kredi borcunun ödenmemesi durumunda kendi bünyesine almaktadır. Konutları 3 yıl içerisinde sunmak zorunda olan banka, e-ihale sistemi aracılığı ile söz konusu kanıtları ilana koymakta ve ilgili sistem aracılığı ile de satışı gerçekleştirmektedir.

Halkbank Satılık Ev İlanlarına Kimler Başvuru Yapabilir?

Halk Bankası tarafından satışa sunulmuş olan konutlardan birine sahip olmak isteyen vatandaşların, 18 yaşından büyük olmaları ve ilgili e-ihale sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. İlgili şartları sağlayan ve satın alınacak konut için belirlenmiş olan teminat bedelini bankaya yatıran herkes, konut için teklif verebilmektedir.

Halkbank Satılık Ev İlanları 2022

Halk Bankası taraşından satışa sunulmuş olan bazı konutların özellikler ve satış detayları şu şekildedir:

  • Ankara- Beypazarı 127 metrekare (2+1) daire: 222 bin TL
  • İzmir- Karabağlar 2+1 daire: 408 bin TL
  • İstanbul- Sancaktepe 162 metrekare (4+1) daire: 865 bin TL