Gündem

Vatandaş Uyarıldı! Samsun’da Deniz Yükseldi Kıyı Bölgesindeki Evler Tehdit Altında

Samsun’un Terme ilçesinde 3 yıldır yaşanılan erozyon sorunu halen devam etmekte. Sahil bölgesinde bulunan 150 metrelik kumsal alanı, ağaçlar ve yeşillik deniz suları altında kaldı.  Bölge civarında bulunan vatandaşlara uyarılarda bulunuldu ancak bu sorun çözülmediği takdirde bölgede yaşayan vatandaşlar ve evleri tehdit altında. Tehlike giderek büyüyor ve zamanı yaklaşıyor. Bölgede deniz her geçen gün metrelerce yakınlaşmakta, ağaçlar yıkılıyor ve kumsal sular altında kalıyor. Gittikçe yaklaşan deniz suyu mahalle halkını da tedirgin ediyor. Yerleşim yerine yakınlaşmaya devam eden deniz suyu önlem alınmadığı taktirde bir mahallenin yok olmasına sebep olacak.

Kumsal Bölgesi Yok Oldu

Sancaklı Mahallesi Muhtarı Haydar Ayın yaptığı açıklamada deniz suyunun her geçen gün mahalleye yaklaştığını ve şiddetini arttırdığını belirtti. Deniz kenarına yakın evlerde ki vatandaşlın tedirgin olduğunu daha öncesinde toprak kaymasını önlemek için dikilen çam ağaçlarının da deniz tarafından yutulduğunu 150-200 metre kadar kumsalın yok olduğunu belirtti. Son 3 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını daha öncesinde betondan yapılan su kuyusunun kıyıda olduğunu ancak denizin yükselmesinden sona suların altında kaldığını dile getiren muhtar Ayın bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını mahalle sakinleri adına yetkililerden talep etti

Evler Tehlike Altında

Yaşanılan afet karşısında çaresiz kalan mahalle sakinleri endişe içerisinde yaşadıklarını ifade ettiler. Bu soruna çözüm bulunmaması halinde evlerinin zarar göreceğini dile getiren mahalle sakinleri afetin büyümesi halinde can kayıplarının yaşanmasından korktuklarını vurguladılar. Yetkililerin bir an önce sorunla ilgilenmelerini talep eden mahalle sakinlerinin endişeli bekleyişleri devam etmekte.

Eksik Dalgakıranlar

Daha öncesinde yapımına başlanan dalgakıranların 10 yıldır tamamlanmadığı için deniz suyunun yükselerek kıyı şeridine kadar ulaştığına dikkat çeken Muhtar son 3 yıldır yetkili mercilerin tabiri caizse kapısını aşındırdığını ancak kimsenin karşılık vermediğine dikkat çekti. Bu süreç içinde 500 adet ağacın dalgalar tarafından devrildiğini belirten muhtar su kuyularının da yok olduğunu dile getirdi. Son olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e ulaşıldığını ve taleplerini ilettiklerini belirten mahalle muhtarı belediye başkanından sorunu çözüleceği sözünü aldıklarını belirtti.