Gündem

Rusya’dan Yasak! İngiltere Başbakanı Johnson Artık Rusya’ya Giremeyecek

Rusya dışişleri bakanlığının yaptığı açıklamada aralarında 13 üst düzey yöneticisinin de bulunduğu kişilerin ve İngiltere başbakanı Boris Johnson’ın da ülkeye girişinin yasaklandığını açıkladı. İngiltere Rusya’nın Ukrayna ile savaşına karşı olmasından dolayı Rusya’nın başlattığı askeri operasyona yönelik yaptırımlarda bulunması Rusya’yı kızdırmıştı. Son olarak İngiltere başbakanının Ukrayna’ya ziyareti son damla olarak nitelendirildi ve Rusya İngiltere başbakanı ve 13 üst düzey yöneticinin ülkeye girişlerini yasakladı. Rus dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada İngiltere’nin kendilerine karşı uygulamaya çalıştığı yaptırımlarla Rusya’yı dünya devletleri arasında yalnızlaştırmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bu tavra karşı Rusya devleti de ülkeye giriş yasağı kararını aldı.

İngiltere Başbakanına Giriş Yasağı

Rusya’ya karşı yaptırım kararları alan Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson en son Ukrayna ile görüşmesinin üzerine Rusya devleti Dışişleri Bakanlığı açıklaması ile artık Johnson’ın ülkeye giremeyeceği ülkeye girişinin yasaklandığını açıkladı. Bu hamlenin İngiltere’nin Rusya’ya karşı uygulamak istediği yaptırımların karşılığı olarak yapıldığı açıklandı.

İngiltere Başbakanının Ukrayna Ziyareti

Boris Johnson geçtiğimiz günlerde Ukrayna’ya diplomatik bir ziyarette bulunmuştu. Ukrayna lideri Zelenski ile görüşen başbakan Johnson Ukrayna’ya destek vereceklerini bu desteğin devamının geleceğini belirtmişti. Bu ziyarete tepki gösteren Rusya İngiltere Başbakanı’nın ülkeye girişini yasakladı.

Yasaklanan Diğer İsimler

Yasaklananlar arasında eski Başkan Theresa May de yer alıyor. Diğer isimler ise şu şekilde; İngiltere Başbakanı Boris Johnson. Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Dominic Raab,Dışişleri Bakanı Liz Truss, Savunma Bakanı Ben Wallace, Ulaştırma Bakanı Grant Shapps,İçişleri Bakanı Priti Patel, Maliye Bakanı Rishi Sunak, İş, Enerji ve Sanayi Bakanı Kwasi Karteng, Dijital, Kültür, Medya, Spor Bakanı Nadine Vanessa Dorries, Savunma Bakan Yardımcısı James Heappey, Galler Başsavcısı Suella Braverman