EkonomiGenelGündem

Milyonlarca emekli merakla bekliyor: Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri hesaplara ne zaman yatacak?

Her yıl iki defa ödenen emekli bayram ikramiyelerinin 2022 yılında ilk kez ne zaman ödeneceği merak edilirken yaklaşık 13 milyon emekli araştırmalara devam ediyor. Peki tüm SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin alabildiği ikramiyelerin hesaplara ne zaman yatacağı belli oldu mu? İşte detaylar…

SGK’dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK’dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri emekli ikramiyeleri alabiliyor.

YENİ EMEKLİLER DE ALABİLİYOR

İkramiyeden yararlanmak için ‘ödemenin yapılacağı tarihte aylık almak’ şartı aranıyordu. Geçen yıl bu ibare ‘bayramın içinde bulunduğu ayda’ şeklinde değiştirildi. Mayıs ayı sonuna kadar emekli, dul ya da yetim aylığı bağlananlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Mayıs’tan sonra Temmuz sonuna kadar aylık bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak.

TARİH BELLİ OLDU MU?

Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu nedenle ikramiye ödemelerinin Nisan ayının son haftasında yatırılacağı tahmin ediliyor.