EkonomiGündem

Tutar netleşti: Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren haber! Maaşlara zam geliyor…

Bilindiği üzere Türkiye’de yaşayan milyonlarca memur ve emekliye her sene Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki kere zam yapılıyor. Bu sene Temmuz ayında gelecek zam oranı ise açıklanan enflasyon verileriyle birlikte yaklaşık olarak ortaya çıkıyor. Peki Temmuz’da memur ve emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

Son verilere göre enflasyonda üç aylık artış SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22.81, memur ve memur emeklileri için ise 22.31 olarak hesaplanmıştı. Güncel olarak Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarına göre de 6 aylık enflasyon hesabı ortaya çıktı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranında artış alıyor. Memur emeklileri ve memurlar ise yüzde 7 toplu sözleşme artışı ile birlikte enflasyon farkı da alacaklar. 6 aylık enflasyonun yüzde 34,62 olacağı tahmin ediliyor.

İKRAMİYE DE ALINACAK

Sonuç olarak SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin enflasyon artışı yüzde 34,62, memur ve memur emeklileri için farkla birlikte artış oranı yüzde 34.12 olacak. Temmuz ayında ayrıca emekliler Kurban bayramı ikramiyelerini de alacaklar.

EN DÜŞÜK MAAŞ BELLİ OLDU!

Yapılan hesaplamalar sonucunda yüzde 34,62’lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek.