Genel

AÖF Yaz Okulu Ödemesi Nasıl Yapılır?

AÖF yaz okulu ödemesi, Ziraat Bankası kanalıyla yapılabilmektedir. Ziraat Bankası’nın aşağıdaki ödeme yöntemleriyle AÖF yaz okulu ödemesi gerçekleşir;

  • Kredi kartı veya banka kartıyla ödeme (ders seçimi sonrasında herhangi bankanın kartları da kullanılabilir ancak son gün kayıtlarında provizyon hatası alınabilir)
  • İnternet bankacılığıyla ödeme
  • ATM’den kartlı veya kartsız ödeme
  • Mobil bankacılıkla ödeme

AÖF yaz okulu kayıt tarihi son gününde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılık 23:59’a kadar hizmet verebilir.

AÖF yaz okulu kayıtları belirtilen tarihler arasında yapılır. Kayıt süreleri uzatılmaz.

AÖF Yaz Okulu Ne Zaman?

AÖF yaz okulunun başlayacağı tarih,  daha duyurulmamakla birlikte ders bitimi ve yaz okulu sonu sınavlarının tahmini tarihi duyurulmuştur. Buna göre;

  • Derslerin bitimi: 02/09/2022
  • Yaz okulu sonu sınavları: 5-9/09/2022

2021 yılı yaz okulu kayıt tarihi son günü 9 Temmuz olarak duyurulmuştu.

AÖF Yaz Okulu Ücreti Ne Kadar?

AÖF yaz okulu ücreti, geçen yıl için 1 derse kayıtta 225 TL, sonrasındaki ek her ders için 25 TL idi.

Yaz okulu öğretim gideri, her yıl yaz okuluna katılacak öğrencilerden mevzuat esasları dikkate alınarak belirlenmiş tutar üzerinden alınır.

Materyal ve sınav hizmetine karşılık olarak öğrencilerden yaz okulu öğretim gideri alınır. Bu gider güz ve bahar dönemi öğretim giderinden ayrı alınır.

AÖF Yaz Okulu Kaydı Nasıl Yapılır?

AÖF yaz okulu kaydı, öğrencinin yaz okulunda alacağı derslerinin seçimi ve kayıt bedelini ödemesi sonrasında yapılır.

Yaz okulu ders seçim işlemleri, aof.anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden gerçekleşir. Gelen ekranda öğrenci otomasyonu- ders seçim (Ekle/Sil) adımları takip edilir.

AÖF yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler, yapılan ders seçimi sonrası, ders yaz okulu öğretim giderlerini yukarıda bahsedilen ödeme kanallarına ödeyerek kayıtlarını tamamlayabilirler.

AÖF Yaz Okulunda En Fazla Kaç Ders Alınır?

AÖF yaz okulunda alınacak en fazla ders limiti, 22.5 AKTS’dir. Yaz okulunda ön lisans ve lisans öğrencileri en fazla 18 AKTS kredilik derse kaydolabilirler. Öte yandan mezuniyet durumundaki öğrenciler en yüksek limit olan 22,5 AKTS krediye kaydolabilirler.

AÖF yaz okuluna, kayıt olacak öğrenciler en çok 5 dersi seçebilirler. Genel not ortalaması 2 ve üzerinde olan öğrenciler ile FF notu olan öğrenciler hiç almadıkları derslerden en çok 5 derse kaydolabilirler.

Yaz okulu ders seçim sürecinde öğrencilerin seçecekleri derslerde dönem zorunluluğu yoktur. Yani ders yarıyılı fark etmeksizin öğrenciler istedikleri ders seçimini yapabilirler.

Öğrenci yaz okuluna kayıt yaptırırken son ders dönemi olan bahar yarıyılında aktif durumda olması gerekir. Bir başka deyişle bahar döneminde öğrencilik durumları aktif olan öğrenciler yaz okuluna kayıt yaptırabilir. Pasif durumdaki öğrenciler kayıt yaptırsa dahi öğrencilik haklarını kullanamaz.

Yaz okulu süreci ve okul sonu sınavları geçen yıl yüz yüze olmakla birlikte bu yıl için herhangi bir duyuru henüz yapılmadı.