Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenlere görülmemiş destek: Vakıfbank konut kredisi faizleri yüzde 0,88’e düştü!

Geride bıraktığımız yılın son ayında 18 TL seviyesine yükselen dolar kuru, 20 TL seviyesine kadar yükselen euro kuru ve bin TL seviyesine kadar yükselen gram altın, emlak sektörü içerisinde yüksek oranlı zamların gözlenmesine sebep olmuştu. Yapılan Merkez Bankası piyasa müdahaleleri ve geliştirilen kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kapsamında bir gecede gerilemesi sağlanan ekonomi piyasalarından sonra yapılan emlak zamlarının geri alınacağı konusunda büyük bir beklenti oluşmuş olsa da yeni döneme girildiğinden çıkan Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararlarının piyasa baskıları, piyasaları tekrar hareketlendirdi.

Ekonomi piyasalarında gözlenen tüm bu olumsuz gelişmeler, yeni dönemde uygun fiyatlar karşılığında kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu. Ancak bu noktada devreye giren Vakıfbank, uygun faizli konut kredisi hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi 2022

Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri olarak hizmet veren Vakıfbank, kamu bankası olduğunun farkını ortaya koyarak kentsel dönüşüm kredisi hizmetinin ayrıntılarını paylaştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın vermiş olduğu destek ile geliştirmiş olduğu yeni dönem kredisinden, evleri zarar görmüş ya da afet bölgelerinde bulunan bütün ülke vatandaşlarının yararlanabileceğini duyuran banka, ilgili hizmetinin üst limitinin 200 bin TL olduğunu ancak söz konusu konutun hisseli olması durumunda ilgili hizmetin 1 milyon TL’ye kadar yükseleceğini bildirdi.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Faiz Oranları

Vakıfbank, söz konusu kentsel dönüşüm kredisi hizmetinin devlet destekli olduğunu bildirdi. Devlet tarafından sağlanan faiz desteğinden sonra yapım aşamasında ve bitim aşamasında olan konutlara göre belirlenmiş olan faiz oranları şu şekilde bildirildi:

  • Yapım kredisi A sınıfı verimlilik: %0,88
  • Yapım kredisi B sınıfı verimlilik: %0,92
  • Yapım kredisi standart: %0,96
  • Bitmiş konut kredisi A sınıfı verimlilik: %0,88
  • Bitmiş konut kredisi B sınıfı verimlilik: %0,92
  • Bitmiş konut kredisi standart: %0,96

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Başvurusu 2022

Vakıfbank’ın kentsel dönüşüm kredisi hizmetine, banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.