GenelGündemSağlık

Koronavirüs tehdidi bitmeden yeni bir salgın alarmı! Birçok ülkede yayılmaya başladı

Dünya henüz koronavirüs tehdidini atlatmamışken İngiltere’de 74 çocukta hepatit virüsünün görülmesi yeni bir salgın korkusu yarattı. Ardından İngiltere’de birçok çocukta görülen hepatit virüsü başka ülkelere de yayılmaya başladı.

AA’nın aktardıklarına göre Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden (ECDC) yapılan açıklamada, İngiltere’deki hepatit vakalarının aynısının Danimarka, İrlanda, Hollanda ve İspanya’da da bazı çocuklarda tespit edildiği bildirildi. Diğer yandan ABD’nin Alabama eyaletinde de 1-6 yaşındaki 9 çocukta, İngiltere’deki hepatit vakalarından birinde rastlanan ve üst solunum yolunu etkileyen adenovirüs görüldüğü kaydedildi.

SEBEBİ BİLİNMİYOR

Bu ülkelerdeki hepatit vakalarının sebebinin bilinmediği ve ECDC’nin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere yerel ortaklarıyla söz konusu vakalardaki hepatit virüsünün kaynağını incelemeyi sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı.

YENİ BİR SALGIN KORKUSU YARATTI

Hastalığın “gizemli” veya “nedeni belirsiz” olarak tanımlanması, akıllara Kovid-19 virüsünü getirirken yeni bir küresel salgın ihtimalini gündeme taşıdı. DSÖ, bazı hepatit vakalarında Kovid-19’un da tespit edildiğini, fakat hepatit vakalarının Kovid-19 ile bağlantısının netleşmesi için vakaların genetik nitelendirmeye gitmesi gerektiğini açıkladı.