EkonomiGündem

Otobüs seyahatleri de artık lüks oldu: Yüzde 80 zamlandı!

Ramazan Bayramı öncesi seyahat hazırlığı yapan vatandaşlara kötü haber! 2022 yılında otobüs bileti fiyatları, uçak bileti fiyatlarını solladı; bilet fiyatlarına son 3 ayda yüzde 80 zam uygulandı. İşte detaylar…

Sözcü’nün haberine göre, Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım ise geçen bayramlara kıyasla bu bayram öncesinde fiyatlardan dolayı sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyledi. Yıldırım, fiyatların geldiği seviyeden dolayı önceki bayramlara kıyasla şehirlerarası yolcu sayılarının 3’te 2 oranında azaldığını söyledi.

Yıldırım, “Bazı hatlarda uçak bileti fiyatları otobüsten daha ucuz. Genel olarak da otobüs biletleriyle uçak biletlerinin fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor” dedi.

3 AYDA YÜZDE 80 ZAM

Otobüs bileti fiyatlarında son 3 ayda yüzde 80 bir artışın olduğunu belirten Yıldırım, “Yaklaşık 500 kilometrede 300-350 lira, bin kilometrede 450-500 lira arasında fiyatlar. Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz” dedi.

Otobüs biletlerine yapılan zamların maliyetlerindeki artışa yetmediğini savunan Yıldırım, “Bu bile kurtarmıyor çünkü buradan bin kilometrelik bir mesafeye gidiş dönüşte yaklaşık 15 bin liralık sadece yakıt masrafı var. Bir otobüse en az 35-40 kişi koymadıktan sonra para kazanma şansımız yok” ifadelerini kullandı.