Ekonomi

Devletin bankası yine önce halk diyor ve bayramdan önce kesenin ağzını açıyor! Kimliği ile gelen tüm emeklilere 25 bin TL tutarında nakit ödeme garantisi!

Sene başında bir nebze de olsa toparlanmaya başlamış olan ekonomi piyasaları, FED faiz kararları ve Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile tekrar yükseliş trendine girdi. Döviz kurlarının ve altın piyasasının hareketlenmesi ve ek olarak savaşın emtia varlıklarına değer kazandırması, hali hazırda zamlı fiyatlar ile satışa sunulan birçok ürünün tekrar zamlanmasına yol açtı.

Gündelik hayata yansıyan tüm bu ekonomik gelişmeler, vatandaşların alım gücünü düşürerek nakde olan ihtiyaçlarını arttırdı. Bu durumdan en çok etkilenen grup içerisinde yer alan emekliler, ay sonunu getirememeye ve dolayısı ile nakde olan ihtiyaçlarının karşılanması için bir çözüm yolu bulmaya çalıştılar. Bu noktada devreye giren Halk Bankası, bayram öncesinde emekli vatandaşlara ihtiyaç kredisi hizmeti sunacağını ve banka bünyesinden emekli maaşı alan ya da yeni dönemde emekli maaşı hesabını bankaya taşıyan herkese, belirli şartlar çerçevesinde nakit desteğinde bulunacağını açıkladı.

Halk Bankası Mutlu Emekli Kredisi 2022

Kamu bankalarından biri olan Halk Bankası, mevcut emekli müşterileri ve hesabını taşıyan yeni müşterileri için geliştirmiş olduğu ihtiyaç kredisi hizmetinin ayrıntılarını paylaştı. Bankanın 100 bin TL ile sınırlandırdığı ihtiyaç kredisi kampanyasının azami vade sayısı 36 ay ve ortalama faiz oranı yüzde 1,64 olarak belirlendi.

Halk Bankası Mutlu Emekli Kredisi Hesaplama Tablosu

Halk Bankası tarafından geliştirilmiş olan emekli ihtiyaç kredisi hizmetinden 25 bin TL tutarında nakit desteği almak isteyen vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarları, kredi tahsis ücreti ödemeleri durumunda 958,90 TL, kredi tahsis ücreti ödememeleri durumunda 968,26 TL olarak hesaplandı.

Halk Bankası Mutlu Emekli Kredisi Başvurusu

Halk Bankası’nın emekli ihtiyaç kredisi hizmetine banka şubelerinden başvuru yapılabilmektedir.