Ekonomi

Kara listede olanlara bembeyaz bir sayfa açılıyor! 3 özel banka, kredi notu düşük olanlara 10 bin TL yatırmaya başladı!

Nakit ihtiyaçları, gündelik ihtiyaçlar ve daha pek çok başlık altında incelenebilecek nakdi ihtiyaç kategorileri bankalar tarafından sunulan hizmetler aracılığı ile çözüme kavuşturulabilmektedir. Bu çözüm sarmalında sağlanması gereken en büyük şart ise kredi hizmetlerine başvuru yapmak isteyen vatandaşların kredi notunun yüksek olmasıdır. Kredi notu düşük olan ya da bankanın ilgili hizmeti için belirlemiş olduğu seviyede olmayan kişiler, kredi hizmetlerinden yararlanamamaktadırlar.

Tanımlanmış olan kredi şartı, şimdiye kadar geçerli olan ve bütün bankaların kredi hizmetleri karşılığında aradığı şartların başında gelmektedir. Ancak son dönemlerde ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerin gündelik hayatı pahalılaştırması, bankaların kredi notu düşük olduğu için giderek çıkmaza giren vatandaşlar için harekete geçmesini sağladı. Garanti BBVA, Akbank ve ING, yaptıkları çalışmalar sonucunda bir kereliğe mahsus olmak üzere kredi notu düşük olan vatandaşlara da ihtiyaç kredisi hizmeti sunacaklarını açıkladı.

ING Bank Kredi Notsuz İhtiyaç Kredisi

ING Bank tarafından geliştirilmiş olan kredi notsuz ihtiyaç kredisi hizmetinin azami vade sayısı 36 ay, faiz oranı yüzde 2,09 olarak belirlenmiştir. 10 bin TL’lik kredi ödemesinin aylık taksiti ise 425 TL olarak hesaplanmıştır.

Akbank Kredi Notsuz İhtiyaç Kredisi

Yeni dönem hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Akbank, giderek pahalılaşan hayat şartlarına karşın bütün vatandaşların yanında olduğunu göstermek için kredi notu düşük olan vatandaşlara da ihtiyaç kredisi hizmeti sunacağını açıkladı. Azami vade sayısı 36 ay, aylık faiz oranı yüzde 2,17 olarak belirlenen 10 bin TL’lik kredinin geri ödemesi 431,18 TL olarak hesaplandı.

Garanti BBVA Kredi Notsuz İhtiyaç Kredisi

Garanti BBVA’nın geliştirmiş olduğu keri notsuz ihtiyaç kredisi hizmetinin azami vade sayısı 36 ay, aylık faiz oranı yüzde 2,45 olarak belirlendi. 10 bin TL’lik kredinin geri ödemesi 453,95 TL olarak hesaplandı.