Ekonomi

Aylık kazancı olmayanların nakit sıkışıklığına o bankalardan büyüm çözüm: Gelir belgesiz vatandaşlara 15 bin TL tutarında nakit desteği sağlanacak!

Ekonomi piyasalarının Rusya- Ukrayna savaşı ve diğer faktörler çerçevesinde yaşadığı ani yükselişler, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine ve doğal olarak da gündelik hayat akışı içerisinde sunulan hizmetleri ve hizmet ürünlerini satın alabilmeleri için nakde ihtiyaç duymalarına sebep oldu.

2021 yılının son aylarından bu zamana kadar ekonomi piyasalarının dalgalı hareketlerine karşın zamlanan gündelik hayat hizmetleri ve hizmet ürünleri, vatandaşların temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamalarına ve bu noktada dahi nakit desteğine ihtiyaç duymalarına yol açtı. Bu kapsamda ilgili sorunlarını çözüme kavuşturabilmek adına bankaların ihtiyaç kredisi hizmetlerine yönelen vatandaşların büyük bir kısmı, cüzdanlarını doldurmayı başardılar. Ancak düzenli bir geliri olmadığı için kredi başvurusu esnasında istenen gelir belgesini ibraz edemeyen vatandaşlar, nakit sıkıntısı çekmeye devam ettiler.

Aylık geliri olmayan vatandaşların içlerinde bulundukları nakit çıkmazına hiçbir şekilde çözüm bulamayacakları için daha da mağdur olacaklarını bilen Enpara, Akbank ve Fibabanka, bu dönemin zorlu şartlarına karşın vatandaşın yanında yer aldıklarını bildirdi. Gelir belgesizi ihtiyaç kredisi hizmeti resmen başladı.

Akbank Gelir Belgesiz İhtiyaç Kredisi Hizmeti

Akbank tarafından geliştirilen gelir belgesiz ihtiyaç kredisi hizmetinin azami vade sayısı 36 ay, aylık ortalama faiz oranı yüzde 1,93 olarak belirlendi. Bu bilgiler ışığında çekilecek olan 15 bin TL’lik kredinin aylık geri ödemesi ise 621,10 TL olarak hesaplandı.

Enpara Gelir Belgesiz İhtiyaç Kredisi Hizmeti

Enpara tarafından geliştirilen gelir belgesiz ihtiyaç kredisi hizmetinin azami vade sayısı 36 ay, aylık ortalama faiz oranı yüzde 2,35 olarak belirlendi. Bu bilgiler ışığında çekilecek olan 15 bin TL’lik kredinin aylık geri ödemesi ise 668,73 TL olarak hesaplandı.

Fibabanka Gelir Belgesiz İhtiyaç Kredisi Hizmeti

Fibabanka tarafından geliştirilen gelir belgesiz ihtiyaç kredisi hizmetinin azami vade sayısı 36 ay, aylık ortalama faiz oranı yüzde 1,89 olarak belirlendi. Bu bilgiler ışığında çekilecek olan 15 bin TL’lik kredinin aylık geri ödemesi ise 631,66 TL olarak hesaplandı.