Ekonomi

İkramiye zammına veda eden emeklilere müjdeli haber geldi: Ay sonuna kadar başvuru yapanlara, 2 bin 750 TL ek ödeme yapılacak!

Bu yıl 2 Mayıs tarihinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde bin 100 TL’lik emekli ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı, bir süredir ülke gündemine ilk sıradan giriş yapan bir konu başlığı haline gelmişti. Milyonlarca emekli artan enflasyona işaret ederek ikramiyelere zam yapılmasını talep etmiş ve hükümetin konu ile ilgili vereceği kararı beklemeye başlamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yapmış ve emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı tartışmalarına “yapılmayacak” diyerek son noktayı koymuştu.

Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra hayal kırıklığına uğrayan emekli vatandaşlar, yakın zamanda alabilecekleri tek karşılıksız ödeme olan emekli ikramiyelerinden sonra bütçelerine destek olabilecek diğer seçenekleri araştırmaya başladılar. Bu noktada devreye giren Yapı Kredi Bankası, emekli maaşı hesabını 30 Nisan tarihine kadar banka bünyesine taşıyan vatandaşlara 2 bin 750 TL’ye kadar geri ödemesiz nakit desteğinin verileceğini bildirdi.

Yapı Kredi Bankası Emekli Promosyonu 2022

Yapı Kredi Bankası tarafından geliştirilmiş olan emekli promosyonu kampanyasının detayları belli oldu. Banka, hesabını 3 yıllığına bankaya taşıyan yeni müşterilerine şu tutarlarda promosyon ödemesi yapılacağını bildirdi:

  • 0- 1.499 TL aralığında emekli maaşı alanlara: 1.650 TL
  • 1.500- 2.499 TL aralığında emekli maaşı alanlara: 2.100 TL
  • 2.500 TL ve üzeri tutarlarda emekli maaşı alanlara: 2.500 TL

Yapı Kredi Bankası Ek Emekli Kampanyası

Yapı Kredi Bankası emekli promosyonu kampanyası dahilinde 2 yeni fatura ödeme talimatı verenlere 100 TL, emekli kartları aracılığı ile 500 TL ve üzeri tutarlarda harcama yapanlara 150 TL daha geri ödemesiz nakit desteğinin verileceğini bildirdi.

Yapı Kredi Bankası Emekli Promosyonu Kampanyası Başvurusu

Emekli maaşı hesabını Yapı Kredi Bankası’na taşıyarak 2 bin 750 TL’ye varan promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların, ilgili hesap taşıma talimatlarını banka şubeleri, mobil uygulama ya da internet bankacılığı kanalı ile vermeleri gerekmektedir.