Ekonomi

Ailesi İzmir’de olan öğrencilerin dikkatine: Büyükşehir Belediyesi Maddi Destek Projesi kapsamında 3 bin 200 TL ödeyecek!

Ekonomik şartların giderek daha da zorlayıcı bir hal aldığı şu günlerde çocuk okutan ailelerin masrafları da oldukça arttı. Çocuklarının eğitimlerine yeterince bütçe ayıramayan bu neden ile de istemeseler dahi okuyan çocuklarının bazı şeylerden mahrum kalmalarına sebep olan aileler, bütçelerine destek olabilecek alternatif yollar aramaya başladılar. Bu noktada yüz güldüren haber İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nden geldi. Belediye tarafından yapılan resmi açıklamada, ilgili şartları sağlayan tüm öğrencilere 8 ay boyunca maddi destek sağlanacağı bilgisi kaydedildi.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nden Maddi Destek Projesi!

Geliştirdiği projeler ile her daim İzmir halkının yanında olmayı amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir proje daha geliştirdiğini duyurdu. Belediye, “Maddi Destek Projesi” ismini verdiği projesinde maddi yetersizliklerden ötürü eğitim hayatını sürdürmekte güçlük çeken öğrencilere, nakdi yardımların yapılacağı bilgisini paylaştı.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi tarafından geliştirilmiş olan Maddi Destek Projesi kapsamında, öğrencilere aylık 400 TL, toplamda 3 bin 200 TL tutarında eğitim desteğinin verileceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Maddi Destek Projesi Başvuru Şartları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmiş olan Maddi Destek Projesi kapsamında nakdi eğitim desteği almak isteyen öğrencilerin sağlamaları gereken şartlar şu şekildedir:

  • Önlisans veya lisans düzeyinde eğitim görüyor olmak
  • Örgün programlara kayıtlı olmak
  • 18-25 yaş aralığında olmak
  • Öğrenci aileleri için İzmir’de yaşıyor olmak
  • 4 üzerinden 2, 100 üzerinden 53 ortalamaya sahip olmak
  • Sınıfta kalmamış olmak
  • Özel üniversite öğrencileri için tam burslu olmak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Maddi Destek Projesi Başvurusu

İzmir büyükşehir Belediyesi’nin 3 bin 200 TL’lik eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, bizizmir.com adresinden online olarak burs başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.