Gündem

Bitcoin’de Sert Düşüş! Powell’ın Konuşmasının Ektisi Devam Ediyor!

Geçtiğimiz perşembe günü Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamaya başladığı sırada bir Bitcoin 43 bin dolar seviyesinden işlem görüyordu. Ancak açıklama sona erdiğinde kripto para primi sert bir satış dalgasıyla karşılaştı. Satışlar yeni hafta da devam ediyor.

Bu sabah 39 bin 340 dolar seviyesinden işlem gören kripto para birimi devi Bitcoin son 45 günün en düşük seviyesine geriledi. Günlük değer kaybı yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti.

190 Milyar Dolar Buhar Oldu

FED Başkanı Jerome Powell’ın geçen hafta yaptığı konuşma, kripto para birimleri üzerinde etkisini devam ettiriyor. Açıklamaların da mayıs ayındaki toplantıya dair sinyaller verilmişti. Yapılan açıklamalar öncesi küresel Bitcoin’in toplam piyasa değeri olarak 1 trilyon 965 milyar dolar seviyesindeydi. Bu sabah itibarı ile Bitcoin’in toplam piyasa değeri 1 trilyon 775 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Yani FED Başkanı’nın konuşması ile 190 milyar dolar buhar oldu.

FED Başkanı Konuştu, Bitcoin Çakıldı

FED Başkanı Jerome Powell geçen haftaki konuşmasında enflasyon ve para politikası hakkında konuşmuştu. Piyasalardaki enflasyonun kabul edilemeyecek düzeyde yüksek olduğunu dile getirmiştir. Para politikasının geçmişe nazaran daha destekleyici olduğunu söyleyen Powell, para politikasında uyguladıkları sıkılaştırıcı politikada ise daha hızlı hareket etmeleri gerektiğine dair sinyaller vermişti.

Yalnızca Bitcoin Değil, Alt Coinler de Düştü

Konuşmaların kripto piyasalarda oldukça sert etkilerini olduğunu söylyebiliriz. Açıklamalardan önce 43 bin dolar seviyesini zorlayan Bitcoin, bugün ise 40 bin dolar olarak görülen psikolojik seviyenin bile altında işlem görüyor. Yalnızca Bitcoin’de değil diğer alt coinlerde de yer yer sert düşüşler meydana geldi. Diğer kripto para birimlerine şöyle bir göz atacak olursak düşüşler şu şekilde gerçekleşti;

  • Ethereum, yüzde 4,5 değer kaybetti ve 2.805 dolar seviyesine geriledi
  • Binance Coin yüzde 4,1 değer kaybetti
  • Solana yüzde 6,5 değer kaybetti
  • Ripple yüzde 8,5 değer kaybetti
  • Terra yüzde 2,7 değer kaybetti
  • Cardano yüzde 5,8 değer kaybetti
  • Avalanche ise yüzde 6,2 değer kaybetti