Eğitim

Önlisans ve lisans öğrencilerine büyükşehir belediyesinden 3 bin 200 TL’lik eğitim desteği: Başvuran herkes faydalanabilecek!

Geçtiğimiz yılın son aylarında döviz kurlarında ve altın piyasasında gözlenen olumsuz gelişmeler yeni dönem ile birlikte de çeşitli faktörler çerçevesinde varlıklarını sürdürürlerken, gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlere ve hizmet ürünlerine yüksek oranlı zamlar gelmeye devam etti. Yapılan zamlardan en çok etkilenen gruplardan birinde yer alan gelirsiz öğrenciler, eğitim masraflarını karşılama noktasında güçlük çekmeye başladılar.

Öğrencilerin ve doğal olarak da ailelerin yaşadıkları ekonomik mağduriyetlere, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden müjdeli destek haberi geldi. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre belirli şartları sağlayan tüm öğrencilere, toplamda 3 bin 200 TL’ye kadar eğitim desteğinin verileceği bilgisi kaydedildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Tam Destek!

İl sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar için geliştirmiş olduğu projeler ve diğer hizmetler ile dikkat çeken belediyelerden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemde ortaya çıkan ve giderek de etkilerini arttıran ekonomik zorluklara karşın vatandaşın yanında olduğunu gösteren yeni bir projeye daha imza attığını duyurdu. Belediye, ilgili Maddi Destek Projesi kapsamında öğrencilere de destek verileceğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre belediyenin Maddi Destek Projesi kapsamında öğrencilere aylık 400, yıllık ise toplamda 3 bin 200 TL tutarında nakit desteği sağlanacağı bilgisi kaydedildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Bursu Başvuru Şartları

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Maddi Destek Projesi kapsamında öğrencilere ulaştıracak olduğu burs hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin sağlamaları gereken burs başvuru şartları şu şekilde belirlendi:

  • Lisans ya da önlisans düzeyinde, örgün bir öğretim programına kayıtlı olmak
  • 18 yaşından büyük, 25 yaşından küçük olmak
  • Öğrenci ailesinin İzmir’de yaşıyor olması
  • Sınıf tekrarı yapmamış olmak
  • 4 üzerinden en az 2, 100 üzerinden en az 53 ortalamaya sahip olmak
  • Özel üniversitelerde okuyan öğrenciler için tam burslu olmak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Bursu Başvurusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden öğrenci bursu almak isteyen gençlerin, bizizmir.com sitesinden online başvuru yapmaları gerekmektedir.