EkonomiGündem

Gram altın sert düştü! Altın alıp satacak herkesi ilgilendiriyor: Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Altın fiyatları, Çin’de alınan sert Kovid-19 önlemleri ve Fed yetkililerinden gelen güncel şahin yönlü açıklamalarla son iki ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor. Gram altında sert düşüş kaydedilirken altın alıp satmak isteyenler de düşüşün ne kadar süreceğini merak ediyor.

İşte piyasanın uzmanlarından güncel altın yorumları:

INFO YATIRIM

Ons altın bu haftanın başından beri yaklaşık olarak %2.50 üzerinde düşüş sergiledi. Haftaya 1930 seviyesinde başlayan altın, bu sabah saatlerinde 1880 dolar seviyelerine kadar aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin Sarayı’nda görüştü ve savaş seyri ile ilgili barış yönünde mesajlar verdi.

INTEGRAL YATIRIM

Ons altın forex piyasasında sabah saatlerinde 1877 seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Küresel piyasalarda güçlü Dolar teması sürerken Dolar Endeksi 103 üzerine çıktı. Bu sabah 103,69’a kadar yükselen Dolar Endeksi’nde 103,80 direnç noktası olarak izlenecek. 103,80’in de kırılması halinde 20 yılın en yüksek seviyelerini göreceğiz. Fed toplantısı öncesi Dolar karşısında değer kaybeden para birimleri endekste yükselişe yol açıyor. Ons altın ise son 2 ayın en düşük seviyelerine gerileyerek savaş öncesi bulunduğu noktalara geldi. Dolar Endeksi ve tahvil faizleri yakından izlenmeli. Bugün veri kanadında ABD 1. çeyrek GSYİH ilk okuma verisi gelecek. Ayrıca haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek.

28 NİSAN GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın 28 Nisan Perşembe günü saat 11:00 itibariyle 894 TL’den işlem görüyor.