Gündem

Twitter Aktif Kullanıcı Sayısını 229 Milyon Olarak Açıkladı! Net Kar Tam Yüzde 654 Oranında Arttı!

Teknoloji yatırımcısı, milyarder Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın alması haberi gündeme bomba gibi düştü. Herksin dilinde olan olan Twitter, 2022 yılı için ilk çeyreği kapsayan ekonomik verileri kamuoyuna sundu.

İçinde bulunduğumuz yılın ilk üç ayında, Twitter, gelirlerini önceki yıllara göre oldukça artırdı. Önceki yılın aynı dönemine göre gelirlerini tam yüzde 16 oranında artıran sosyal medya devi, toplamda 1.2 milyar dolar gelir elde etti.

Twitter Gelirlerinde Reklamın Payı Dikkat Çekti

Bu dönemde elde ettikleri gelirin en önemli kısmını ise reklam gelirleri oluşturdu. Twitter’ın reklamlardan elde ettiği gelirde, ilk çeyrek veri baz alınarak tam yüzde 23 oranında artış meydana geldi ve toplamda 1.1 milyar dolar seviyesine erişti.

Gelirlerinde meydana gelen artış ile birlikte net kârlılık da artış gösterdi. 2022 yılının ilk çeyreğinde net kar 513.3 milyon dolar oldu. Net kârı tam yüzde 654 oranında artan Twitter’ın, bu net kâr artışının çok önemli bir kısmını iştiraki konumunda bulunan MoPub isimli mobil reklam firmasını 1 milyar dolar karşılığındaki satışı oluşturdu.

Aktif Kullanıcı Sayısı 229 Milyon Oldu

Her geçen yıl kullanıcı sayısını artıran Twitter, bu geleneğini devam ettirdi. 2022 yılının ilk çeyreğinde aktif kullanıcı sayısını geçen senenin aynı dönemine göre 14.3 milyon kişi artırdı. Instagram ve Facebook gibi uygulamaların milyarlar ile ifade edilen aktif kullanıcı sayısına göre hala geride olan Twitter, aktif kullanıcı sayısında 229 milyonu geçti.

Twitter yetkililerinden gelen açıklamaya göre, şirketin 2022 yılı ilk çeyreğinde meydana gelen olumlu ekonomik verilerde, Elon Musk’ın 44 milyar dolar karşılığında şirketi satın almasının hiçbir etkisinin olmadığını söyledi. Yetkililer, açıklanan verilerin hedefleriyle örtüştüğünü belirtti.

Maaşlara İndirim Geliyor

Firmanın şu an için hedeflerinde bir değişiklik yapmamış olsa da, Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk daha önceki açıklamalarının birinde şirkette yeni bir geliri modelinin yapılması gerektiğini ve bunun reklam odaklı olmasının gerektiğini söylemişti.

Reuters’a konuşan bazı yakın kaynaklar, Elon Musk’ın reklam odaklı gelir modelinin yanı sıra başka tasarruf planlarının da olduğu iddia edildi. Söylentilere göre Musk, yönetim kurulu üyeleri ve yöneticilerin aylık maaşlarını düşürerek 3 milyon dolar kâr etmeyi planlıyor.