Gündem

Meteoroloji Sağanak Yağış Uyarısı Yaptı! Uzmanlar Ramazan Bayramı İçin Tahminlerini Paylaştı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda dava durumunun nasıl olacağına dair tahminlerde bulundu. Hafta sonu itibari ile yurdun büyük bir kısmında sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış olmasını bekleyen Hava Tahmini Uzmanı İlker Koç, Ramazan Bayramı boyunca da bu sağanak yağışların büyük oranda devam etmesini beklediğini söyledi.

Bayramda Yurdum Tamamı Yağış Altında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış cumartesi günü itibarı ile yurdun iç ve doğu bölgeleri ile birlikte kuzey bölgelerinde etkili olacak. Beklenen sağanak yağışların özellikle Ankara, Eskişehir, Afyon, Kütahya, Uşak, Çankırı, Yozgat ve Kırıkkale illerinde kuvvetli bir şekilde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, özellikle bu illerde yaşayan vatandaşların, etkili olacak kuvvetli sağanak yağışlara karşı tedbiri elden bırakmamalarını tavsiye etti. Ramazan Bayramı’nın arife gününde yurdun büyük bir bölümünde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması beklenirken, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin bu yağışlardan etkilenmesi bekleniyor.

Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Etkili Olacak

Ramazan Bayramı’nın birinci gününde yurdun doğu ve güneydoğu kesimlerinde gün boyunca sağanak yağışlar etkili olacak ancak günün ilerleyen saatlerinde etkisini kaybederek bölgeyi terk edecek. Ancak öğle saatlerinde ısınmaya başlayan hava, yurdun batı kesimleri başta olmak üzere yeni bir yağış kütlesinin etkisine girecek. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış Ramazan Bayramı’nın birinci gününde yurdum tamamında etkili olacak. Bayramın ikinci gününde ise, yurdun tamamında olmasa bile çok büyük bir kısmı yine sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Sıcaklık Mevsim Normalleri Civarında

Ramazan Bayramı boyunca havanın nasıl olacağını tahmin eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu an hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde olduğunu açıkladı. Yağışların etkisini göstermesiyle birlikte hava sıcaklıklarında kademeli olarak bir düşüş gerçekleşmesi bekleniyor. Hafta sonu itibarıyla başlayacak yağışlar, hava sıcaklıklarını 6 ile 10 derece arasında bir azalma meydana getirecek. Yağışın getirdiği bu azalma, sıcaklıkların mevsim normalleri seviyesine inmesini sağlayacak. Yurdun bazı kesimlerinde ise yağışın getirdiği sıcaklık düşüşü ile hava mevsim normallerinin altında seyredecek.