Ekonomi

Vakıfbank’ta şok gelişme: Konut kredisi faiz oranı yüzde 0,88’e indi!

Kendi evinin sahibi olmanın hayalini kuran ancak bu hayalini gerçekleştirmek için yeterli birikimi olmayan vatandaşlara, devletin bankası Vakıfbank’tan müjdeli haber geldi. Resmi internet sitesi aracılığı ile yeni hizmetinin detaylarını kamuoyu ile paylaşan banka, ilgili şartları sağlayan bütün vatandaşlara uygun faiz oranları karşılığında konut kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi 2022

Türkiye’nin önde gelen kamu bankalarından birisi olarak hizmet veren Vakıfbank, yeni dönemde afet bölgelerinde yaşayan ve ortaya çıkan afetlerden kaynaklı olarak evi zarar gören ya da tamamen yıkılan vatandaşlara, devletin faiz desteği dahilinde kentsel dönüşüm kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Vakıfbank tarafından geliştirilmiş olan kentsel dönüşüm kredisinin faiz oranı, devlet desteği ile birlikte yüzde 0,88’e kadar düştü. İlgili şartları sağlayan konut sahiplerine 400 bin TL’ye kadar destek sunacak olan banka, konutun hisseli olması durumunda ise 2 milyon TL’ye varan kredi hizmetinin ulaştırılacağını bildirdi.

Vakıfbank tarafından geliştirilmiş olan 400 bin TL limitli kentsel dönüşüm kredisi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların konutları için devlet kurumlarından alınan hasar raporunun bulunma zorunluluğu getirildi.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisinin Detayları

Vakıfbank tarafından geliştirilmiş olan 400 bin TL limitli kentsel dönüşüm kredisinin ayrıntıları yayınlandı. Banka, söz konusu kredi hizmetine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen faiz destek oranlarını şu şekilde açıkladı:

  • A sınıfı verimlilik desteği: Yüzde 0,41
  • B sınıfı verimlilik desteği: Yüzde 0,37
  • Standart destek: Yüzde 0,33

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Başvurusu 2022

Vakıfbank tarafından geliştirilmiş olan kentsel dönüşüm kredisi hizmeti aracılığı ile daha güvenilir bir evde oturabilmek isteyen vatandaşların, banka şubelerine bizzat giderek başvuruda bulunmaları gerekmektedir.