Ekonomi

Halkbank duyurdu: Arsa, dükkan ve konutlar piyasanın altında fiyatlara satışa çıkarıldı!

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, birçok sektörün fahiş fiyatlar aracılığı ile hizmet sunmasına sebep oldu. Dalgalı grafiklerden en çok etkilenen sektörlerden birisi ise emlak sektörü oldu. Altın fiyatlarının ve döviz kurlarının ani yükselişlerine bağlı olarak zamlanan konut, dükkân ve arsa fiyatları, kendi mülkünün sahibi olmak için birikim yapmış olan vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına yol açtı.

Yeni dönemde uygun fiyatlar karşılığında mülk sahibi olmak imkânsız hale gelmişken vatandaşların yüzlerini güldürecek olan müjdeli haber kamu bankalarından birisi olan Halk Bankası’ndan geldi. Banka, ipotekli konut, arsa ve dükkân satışının başladığını duyurdu.

Halk Bankası Gayrimenkul Satışı 2022

Türkiye’nin önde gelen kamu bankalarından birisi olarak hizmet veren Halk Bankası, yeni dönemde çeşitli faktörler çerçevesinde artan gayrimenkul fiyatlarına karşın vatandaşın yanında olduğunu duyurdu. Banka, müşterilerinden teminat olarak aldığı ve ödenmemiş borçlar nedeni ile el koymak zorunda kaldığı gayrimenkulleri, piyasanın oldukça altında fiyatlara satışa çıkardığını bildirdi.

Halk Bankası’ndan Nasıl Gayrimenkul Satın Alınır?

Halk Bankası tarafından satışa sunulmuş olan gayrimenkulleri, 18 yaşın üzerinde olan ve e-ihale sistemine kayıtlı olan her vatandaş satın alabilmektedir. Ancak öncelikle ilgili gayrimenkul için belirlenmiş olan yüzde 6’lık teminat bedelinin bankaya yatırılması ve sonrasında da sistem üzerinde fiyat teklifi verilmesi gerekmektedir. En yüksek fiyat teklifini sunan, gayrimenkulün yeni sahibi olmaktadır.

Halk Bankası Gayrimenkul Fiyatları 2022

Halk Bankası tarafından satışa sunulmuş olan bazı gayrimenkullerin özellikleri ve fiyatları şu şekilde:

  • Kütahya Hisarcık 66 metrekare konut: 43.100 TL
  • Aydın Karpuzlu 60 metrekare satılık arsa: 50.000 TL
  • Balıkesir Susurluk 12400 metrekare satılık arsa: 170.000 TL
  • Adana Kozan 219 metrekare satılık işyeri: 345.000 TL