Editörün SeçtikleriEkonomiGenelGündem

SGK’dan yılın fırsatı: Sıfır faizli kredi verilecek! Geçim sıkıntısı çekenlere faizsiz kredi çekme imkânı…

Giderek artan ev-konut fiyatları vatandaşların konut sahibi olma veya yatırım amaçlı konut alma hayallerini ertelemelerine neden olmuşken SGK’dan yılın fırsatı açıklandı. SGK tarafından faizsiz konut kredisi verileceğinin öğrenilmesinin üzerinde vatandaşlar da araştırmaya başladı. Peki SGK’nın sıfır faizli konut kredisini kimler alabiliyor? Detaylar haberimizde…

Faizsiz krediden sigortalının kendisi ya da geride kalan hak sahipleri eş, çocuk, anne, baba yararlanabiliyor. Diğer bir deyişle, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanabiliyorlar.

Kredi Başvuruları Nereye Yapılacak?

Görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvurulması gerekiyor. E-devlet üzerinden “faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu” bölümü tıklanarak başvuru yapılabiliyor.

Maaştan Alınacak

Kredi hak sahibi tarafından ödeniyorsa aylığının dörtte biri oranında kesinti yapılıyor. Aylık bağlanmayan ya da kesilen müşterek kredi açılmış çocukların geri ödemelerinde ise ödemenin başladığı tarihte aylığa bağlanan çocukların geri ödemeye esas olarak tahsil edilen aylığının 4’te birinin yüzde 25 fazlası aylık taksit kabul ediliyor ve borç bitene kadar hak sahibi çocuk tarafından bankaya yatırılıyor.