Gündem

Putin’in Karadeniz’de Gemileri Batıyor! Ukrayna Açıkladı: Bir Gemi Daha Vuruldu!

Rusya’nın amiral gemisi Moskova’nın Karadeniz’de batmasının etkileri hala devam ederken, Ukrayna Karadeniz’de bir Rus gemisini daha vurduğunu açıkladı. Gemiden yükselen alev ve dumanlar görüntülendi.

Karadeniz’de Bir Gemi Daha Vuruldu

Rusya – Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Karadeniz bu iki ülke arasındaki çekişmeye ev sahipliği yapıyor. Rusya’nın Karadeniz’de bulunan ve yönetim üssü olarak kullandığı amiral gemisi Moskova’nın geçtiğimiz ay Ukrayna’nın attığı füzeler sonucunda batmıştı. Ukraynalı yetkililer bu kez Karadeniz’deki Rus gemilerinin en önemlilerinden olan Amiral Makarov’u Neptün füzeleri ile vurduklarını açıkladılar.

Ukraynalı Milletvekili Açıkladı

Ukrayna milletvekillerinden Aleksiy Gonçarenko, bir sosyal medya platformu üzerinden açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Ukrayna’nın Neptün füzeleri Karadeniz’de bir gemi vurduğu söyledi. Geminin büyük hasar aldığını ancak batmadığını dile getiren Gonçarenko, deniz tanrısının Ukrayna’yı işgal edenlerden intikam aldığını söyledi.

Ukrayna Medyası Haberi Doğruladı

Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Sivastopol donanmasına yakın bir bölgede bir gemi vurduğu bölge kaynakları tarafından doğrulandı. Yılan adası açıklarında yanan bir geminin fotoğrafları sosyal medya platformlarında paylaşıldı. Ayrıca alınan uydu görüntülerinde de yanan bir geminin görüntüleri yer aldı ve Ukrayna medyası bu haberin doğruluğunu onayladı.

Kurtarma Operasyonu Başladı

Amiral Makarov’un Neptün füzeleri ile vurulduğu bildirilirken, Rus donanması geminin batmaması adına yoğun bir çaba gösteriyor. Düzenlenen kurtarma operasyonuna çok sayıda uçak ve pek çok geminin katıldığı aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Amiral Makarov isimli gemide 200 kişiye yakın bir mürettebat olduğu tahmin edilirken, Rusya’nın amiral gemisi Moskova’nın batmasının ardından bu geminin de batması durumunda Rusya’nın oldukça ağır bir darbe alacağı düşünülüyor. Amiral Makarov, halihazırda Rus deniz filosunun en modern gemilerinden birisi olarak biliniyor.