Ekonomi

Kadın istihdamına Avrupa Birliği desteği: 85 bin TL’lik hibe ödemesi yapılacak!

Yeni dönemde ülke içi üretimi arttırmak ve kadınların çalışma hayatına dahil olmalarını desteklemek amacı ile Avrupa Birliği ile iş birliği yapan Sosyal Güvenlik Kurumu, bu kapsamda “Women Up” ismi verilen yeni bir istihdam projesi geliştirildiğini duyurdu. Söz konusu yeni proje kapsamında kadın işverenlere hibe desteğinin verileceğini bildiren Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili projenin ayrıntılarını resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurdu.

Devlet Destekli Kadın İstihdamı Desteği!

Sosyal Güvenlik Kurumu yeni dönemde kadın istihdamının desteklenmesi amacı ile Avrupa Birliği ile bir iş birliği gerçekleşmiştir. Söz konusu iş birliği kapsamında “Women Up” ismi verilen bir proje hazırlanmış ve bu proje kapsamında ilgili şartları sağlayan kadın işverenlere güncel asgari ücretin 20 katına kadar hibe desteğinin verileceği bildirilmiştir.

Women Up Projesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği’nin iş birliğinden doğan Women Up Projesi’ne başvuruda bulunmak isteyen kadın girişimcilerin sağlamaları gereken bazı şartlar bulunmaktadır. İki kurum ilgili projeleri için başvuru şartlarını şu şekilde belirlemiştir:

  • İlgili şirketin 2012 yılından önce açılmış olması
  • Şirketin en az iki kadın yöneticisinin bulunması
  • Personel sayısının en az 9 olması ve son bir yıllık personel kadrosuna bir kadın personelin daha dahil edilmesi
  • İş verenin 65 yaşın altında olması
  • Şirketin İstanbul, Aydın, Denizli, Samsun, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Ankara illerinden birinde olması

Women Up Projesi Başvuruları Nereye Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği’nin iş birliğinden doğan Women Up Projesi’ne e-devlet sistemi aracılığı ile başvuru yapılmaktadır. İlgili sistem aracılığı ile yapılan ön başvurunun onaylanması durumunda, Halk Bankası’na müracaat edilerek SGK İşveren Hesabı açılabilmektedir.