Gündem

Rus Milyarder Abramovich’in Kulübü Chelsea Resmen Satıldı! Kulübün Yeni Sahipleri Belli Oldu!

Dünyanın en önde gelen futbol liglerinden İngiltere Premier Lig’in köklü kulübü Chelsea, Todd Boehly liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından 4.25 milyar sterlin bedelle satın alındı.

Rus iş insanı ve milyarder Roman Abramovich, Rusya’nın Ukrayna topraklarında gösterdiği işgalci faaliyetlerden sonra İngiliz hükümetinin kendisi hakkında yaptırım uygulama kararı almasının ardından sahibi olduğu futbol kulübü Chelsea’yi satışa çıkarmıştı.

Londra merkezli futbol kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre, Amerika Beyzbol Ligi’nde yer alan takımlardan biri olan Los Angeles Dodgers’ın ortağı Todd Boehly ile birlikte Mark Walter, Clearke Capital ve Hansjoerg Wyss aralarında bulunduğu bir grup ile anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre İngiliz kulübün satışı Mayıs ayının sonunda gerçekleşmesi bekleniyor.

Ödeme İngiliz Bankasının Dondurulmuş Hesabına Yatırılacak

Yapılan anlaşma çerçevesinde yapılacak ödemelerin 2.5 milyar sterlinlik kısmı kulübe ait hisse senetlerinin satın alınması için kullanılacak ve bu para Büyük Britanya sınırları içerisinde faaliyet gösteren bir bankanın hesabına yatırılacak. Dondurulmuş durumda olacak bu hesap, İngiliz hükümeti onay vermediği sürece aktif hale gelemeyecek. Chelsea kulübünün sahibi Roman Abramovich daha önce yaptığı açıklamalarda kulübün satışından elde edeceği para ile hayır kurumlarına bağışlarda bulunacağını açıklamıştı. İngiliz hükümeti kulübün satışından elde edilecek paranın yalnızca bu amaçla kullanılmasına izin vereceği düşünülüyor.

Chelsea’yi satın alacak olan konsorsiyum, paranın geri kalan 1.75 milyar sterlinlik kısmı ile kulübe yatırım yapmayı planlıyor. Chelsea kadın futbol takımı, Chelsea akademisi, Stamford Bridge Stadı ve Chelsea Vakfı için yapılacak yatırımlarda 1.75 milyar sterlin kullanılacağı açıklandı.

Rus Milyarderin Dönemi Sona Erdi

Roman Abramoivch, Chelsea’yi 2003 yılında 140 milyon sterlin karşılığında satın almıştı. Abromovich döneminde 50 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Londra’nın Mavileri, yüksek bedeller ödeyerek transferler yapmıştı.