EkonomiGündem

Gram altın almayı düşünenlere uyarı: Rüzgar tersine esecek!

Amerika Merkez Bankası Fed’in faiz kararı ve Türkiye’deki yüksek enflasyonla birlikte dolar ve altın fiyatlarının artması, düğün sezonu yaklaşırken vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın alacak veya yatırım yapacak herkese yol haritası olacak yeni uyarılarda bulundu. İslam Memiş, rüzgarın tersten esmeye başlayacağını ifade etti.

Tüm dünyada enflasyon rakamlarının yüksek olduğunu anımsatan İslam Memiş, “Yaz aylarında hasat zamanı olması dolayısıyla kısmi bir duraklama olabilir. Bu benim için enflasyon artık pik oldu artık düşüşe geçecek anlamı taşımayacaktır” diyerek, enflasyonun 2023 yılının ortalarına kadar daha da yükseleceği tahminini yineledi.

GRAM ALTINDA SERT YÜKSELİŞ

Gram altının mayısın ilk haftasını yükselişle tamamladığını söyleyen Memiş, “Temmuz ve haziranda önce 1000 lira, devamında 1200 ve yılın tamamında yükselişlerin 1450 lira seviyesine ulaşacağını öngörüyorum” dedi. Ons altın için de değerlendirmede bulunan İslam Memiş, “Daha önce de belirttiğim gibi burada kontrollü bir mekanizma var. Merkez bankaları emtia fiyatlarını bilerek ve isteyerek baskılıyor. Enflasyon ve faiz arttırma süreci. Bundan dolayı yaptıkları her şey tamamen kontrollü. 1880-1980 dolar bant aralığında gezmeye devam ediyor. Bunun dışına çıkartmıyorlar. Ama yıl içinde bu bant aralığının dışına çıkacağını tahmin ediyorum. Özellikle 2 bin 150 dolar seviyesi öngörümde herhangi bir değişiklik yok” dedi.