Ekonomi

Devlet kurumu açıkladı! İşinden çıkarılmış olan milyonlara 3972 TL tutarında maaş bağlanacak!

Geliştirdiği projeler ve yayınladığı personel alımı ilanları ile vatandaşlar tarafından yakın takibe alınmış kamu kurumlarından birisi olan Türkiye İş Kurumu, yeni dönemde sigortalı işinden kendi isteği dışından ayrılmak zorunda kalmış olan vatandaşlara belirli süre boyunca maaş hizmeti sunacağını açıkladı.

İŞKUR İşsizlik Maaşı 2022

Türkiye İş Kurumu yeni dönemde sigortalı işinden çıkarılmış olan vatandaşlar için maaş hizmeti sunacağını açıklamıştır. Söz konusu hizmetten yararlanılabilmesi için belirli sigortalılık süresine ihtiyaç duyan kurum, son 120 günde aktif bir sigortaya sahip olunmasını ve son 3 yılda en az 600 günlük prim ödemesinin yapılmasını zorunlu tutmuştur. Ayrıca ilgili hizmetten yararlanabilmek için işten çıkarıldıktan sonra 30 gün içerisinde mutlaka kurum ile irtibata geçilmelidir.

İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan işsizlik maaşı hizmetinin güncel tutarları, son 4 ayda alınan aylık ücretlere göre değişiklik göstermektedir. Kurum, ilgili hizmetinin 2022 tutarlarını şu şekilde belirlemiştir:

  • Son 4 ayda asgari ücret karşılığında çalışanlara: 1.986,41 TL
  • Son 4 ayda 7 bin 500 TL karşılılığında çalışanlara: 2.977,42 TL
  • Son 4 ayda 10 bin 500 TL karşılığında çalışanlara: 3.972,82 TL

İŞKUR İşsizlik Maaşı Kaç Ay Ödenir?

Türkiye İş Kurumu tarafından ödenen işsizlik maaşının süresi, son 3 yılda sigortalı olarak çalışılmış olan süreye göre değişiklik gösteren zaman aralığı boyunca hesaplara yatırılmaktadır. Kurum, söz konusu yardımların süresini şu şekilde belirlemiştir:

  • Son 3 yılda 600 günlük sigortalılık süresine sahip olanlara: 180 gün
  • Son 3 yılda 900 günlük sigortalılık süresine sahip olanlara: 240 gün
  • Son 3 yılda 1080 günlük sigortalılık süresine sahip olanlara: 300 gün