Ekonomi

Vakıfbank’tan milyonları ilgilendiren kredi başarısı: 1 milyar dolar kredi…

Ülkemizin köklü kamu kurumlarından biri olarak hizmet veren Vakıfbank, 2022 yılında yeni bir başarıya daha imza attığını duyurdu. Vakıfbank’ın Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih aracılığı ile duyurulmuş olan sendikasyon kredisi başarısının ayrıntıları belli oldu.

Sendikasyon Kredisi Yüzde 100 Yenilendi!

Türkiye’nin önde gelen kamu kurumlarından birisi olan Vakıfbank, yeni dönemde de vatandaşlara finansman hizmetleri sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda hem kendi bünyesine hem de ülke ekonomisine ilişkin önemli bir adım daha atmış olduğunu duyuran Vakıfbank, ilgili kredi başarısını Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih aracılığı ile duyurdu.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih yeni dönemin sendikasyon kredisi başarısı ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Ülkenin milli ekonomisine en fazla yurtdışı kaynak sağlayan banka olmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Yaşanan küresel ve bölgesel değişkenliklere rağmen sendikasyon kredimizi yüzde 100’ün üzerinde yenilemeyi başardık.”

2 Yeni Katılımcı Eklendi!

Genel Müdür Abdi Serdar Üstünsalih yaptığı açıklamalarda sendikasyon kredisi teminine 16 ülkeden 37 katılımcının destek olduğunu ifade etti. Genel Müdür Üstünsalih, söz konusu katılımcıların 2’sinin yeni olduğunu ve bu durumun mutluluk verici olduğunu ifade etti. Üstünsalih, tüm muhabir banka temsilcilerine tekrar teşekkür etti.

Yeni Sendikasyon Kredisinin Ayrıntıları Belli Oldu!

2022 yılının sendikasyon kredisine ilişkin ayrıntıları açıklayan Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 199,5 milyon dolar ve 738,7 milyon euro olmak üzere toplamda 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisinin temin edildiğini açıkladı. Genel Müdür Üstünsalih açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti: “2022 yılının başından bu yana sendikasyon kredilerinin yanı sıra post- finansman ve bilateral krediler olmak üzere farklı yapılarla ülkemize 500 milyon doların üzerinde taze kaynak getirmeyi başardık.”