Gündem

Eskişehir’de neden yasak kararı alındı? Konser ve festivaller yapılmayacak mı?

Eskişehir Valiliği ilde her türlü etkinliğin 24 Mayıs 2022 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu. Bu nedenle ilde yapılması planlanan Anadolu Fest’in iptal edilip edilmediği ve yasak kararının gerekçesi merak ediliyor.

Eskişehir’de Valilik etkinliklere 15 gün yasak kararı getirildiğini duyurdu. Söz konusu karar 10.05.2022 tarihi saat: 00.01 ile.24.05.2022 tarihi saat: 24.00’e kadar geçerli olacak.

Neden yasak getirildi?

Yasak kararının gerekçesi, “Vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine dair uluslararası sözleşmeler, T.C. Anayasası ve yasalardan kaynaklanan hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerinin temini ile ilimizde huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla…” olarak açıklandı.

Konser ve festivaller yapılamayacak mı?

Eskişehir’de 12-13-14-15 Mayıs’ta Anadolu Fest’in yapılması planlanıyordu. Ancak Valilik yasak kararında,19 Mayıs 2022 günü yapılacak olan kutlamalar, resmi törenler, Valilik ve Kaymakamlıklarca, düzenlenmesi uygun görülenler ile Siyasi Parti faaliyetleri hariç olmak üzere,   açık alanlarda yapılması düşünülen yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival vb.’in yapılamayacağını bildirdi