Gündem

3 Aya vatandaşlara verilecek: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara uzun süredir hazırlıkları yürütülen yerli ve milli pasaport ile ilgili haberi verdi. Yapılan açıklamaya göre, yeni pasaportlar 3 aya vatandaşa verilecek. Peki, yerli pasaportlar nereden alınacak? Pasaport çeşitleri nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli pasaport ile ilgili açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “Ağustos ayı itibarıyla vatandaşlarımıza verilmeye başlanacak yeni pasaportumuzun da ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadeleri kullanıldı.

Yerli Pasaport nereden alınacak?

Türkiye’de pasaport işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası üzerinden yapılıyor. Vatandaşlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr internet adresi üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu alınarak veya randevusuz olarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere başvuru yapabiliyorlar.

Pasaport çeşitleri nelerdir?

6 tip pasaport bulunmaktadır. Bunlar :
Umuma Mahsus Pasaport ( bordo renkte)
Hususi Damgalı Pasaport (yeşil renkte) • Hizmet Damgalı Pasaport (gri renkte)
Diplomatik Pasaport ( siyah renkte) (Dışişleri Bakanlığınca verilmektedir.)
Geçici Pasaport (Pembe renkte) (Dış Temsilciliklerce verilmektedir.)
Yabancılara Mahsus Pasaport (Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce verilmektedir.)