Ekonomi

Elektrik faturalarında yeni dönem başladı: Başvuru yapana, 206 TL’lik indirim hakkı tanımlanacak!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri her alanda olduğu gibi enerji alanında da yüksek oranlı zamların gözlenmesine sebep oldu. Bu doğrultuda sene başı itibari ile zamlanan elektrik tüketimlerinin birim fiyatları, hali hazırda geçim derdi içerisinde olan vatandaşların elektrik faturalarını ödeyememelerine sebep oldu.

Gelirleri sabit olan ancak masrafları günden güne artan ihtiyaç sahipleri, elektrik faturalarını ödeme konusunda destek arayışı içerisine girdiler. Bu noktada sahneye çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili belgeler aracılığı ile ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan tüm vatandaşlara, elektrik tüketim desteğinde bulunacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektrik Tüketim Desteği 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçmiş dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de elektrik tüketim desteği hizmeti sunacağını bildirdi. Bakanlık, söz konusu hizmet kapsamında aylık olarak ödenecek olan tutarların, aylık elektrik tüketim miktarına göre belirleneceğini bildirdi. Bakanlık, ödeme miktarlarını şu şekilde açıkladı:

  • 75 kWh harcamaya: 103 TL
  • 100 kW harcamaya: 137,33 TL
  • 125 kWh harcamaya: 171,67 TL
  • 150 kWh harcamaya: 206 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektrik Tüketim Desteği Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan elektrik tüketim desteği hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, hali hazırda 3294 ve 2022 sayılı kanunlar kapsamında düzenlenmiş olan sosyal yardım modellerinden hizmet alıyor olmaları gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektrik Tüketim Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan elektrik tüketim desteği hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya Sosyal Hizmet Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca T.C. kimlik numarası ve şifresi ile e-devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar, online olarak elektrik tüketim desteği başvurusu yapabilmektelerdir.