Gündem

19 Mayıs 2022’de İstanbul, İzmir, Ankara’da otobüs ve metrolar ücretsiz mi?

Bu sene 19 Mayıs Perşembe gününe denk geliyor. Resmi tatil kabul edilen Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise en çok merak edilen konu otobüs ve metroların ücretsiz olup olmayacağı hakkında. 19 Mayıs 2022’de İstanbul, İzmir, Ankara’da otobüs ve metrolar ile ilgili son durum açıklandı.

19 Mayıs tarihi yaklaşırken vatandaşlar internet sayfaları üzerinden “19 Mayıs’ta otobüsler ücretsiz mi?” sorgulamasını yapmaya başladılar.
İşte konuya ilişkin son durum:

İstanbul’da otobüsler ücretsiz mi olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs’ta otobüslerin ücretsiz olup olmayacağına ilişkin açıklama yapmadı. Ancak Ramazan Bayramı’nda , Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olmuştu. Ayrıca 23 Nisan 2022 tarihinde de İstanbullular toplu taşımadan ücretsiz bir şekilde yararlanabilmişti. İstanbulkart sahipleri ücretsiz bir şekilde gezebilmişti. 19 Mayıs için de belediyenin açıklamada bulunması bekleniyor.

İzmir’de otobüsler ücretsiz mi olacak?

İzmirim Kart sahipleri 19 Mayıs’ta otobüs, metro, İZBAN gibi araçların ücretsiz olup olmadığı ile ilgili araştırmalara başladı. Konuyla ilgili belediyeden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz 23 Nisan’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de toplu taşımanın 1 kuruş olduğunu duyurmuştu. Bu nedenle 19 Mayıs tarihinde de aynı uygulamanın yapılması bekleniyor.

Ankara’da otobüsler ücretsiz mi olacak?

Ankara’da EGO Otobüsleri, Metro ve ANKARAY geçtiğimiz sene ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet vermişti. Bu nedenle bu sene de 19 Mayıs’da toplu taşımanın ücretsiz kullanılması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili resmi açıklama henüz yapılmadı.