EkonomiKamu

Cepte 200 Bin TL’si olan ev alabilir: TOKİ 39 ilde konut satacak!

Ev almak isteyen vatandaşların uygun fiyat araştırması devam ederken TOKİ’den güzel haber geldi. Son yapılan duyurulara göre, TOKİ 39 ilde konut satışı yapacak. Bu kapsamda verilen satış listesinde birçok konutun 200 Bin TL üstü açık arttırmaya çıkacağı görüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık artırma ile konut satışı yapacak.

Bu kapsamda yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi:

Alıcılar, Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Denizli, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kocaeli, Kütahya, Isparta, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yozgat illerinde satışa sunulan konutlara yüzde 50 peşinat 120 ay vadeyle sahip olabilecek.

Açık artırmalar 17 Mayıs Salı ve 18 Mayıs Çarşamba 2022 günlerinde saat 10.30’da yapılacak.

Açık artırmalar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacak. Ayrıca internetten üzerinden de (www.emlakmuzayede.com.tr) teklif verilebilecek.

Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri ise Türkiye Halk Bankası AŞ ve T.C. Ziraat Bankası AŞ tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. Ayrıntılı bilgilere “www.toki.gov.tr” ile “www.emlakmuzayede.com.tr” internet adreslerinden ve “444 86 54” numaralı telefondan ulaşılabilecek.

BAŞVURU SIRASINDA NELER GEREKECEK:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş olan gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler başvuru yapabilecektir. – Yetkili Banka Şubelerine Nakit olarak; muhammen bedeli 199.999.- TL ye kadar olanlar için 15.000.-(Onbeşbin) TL, muhammen bedeli 200.000 – 399.999.- TL’ye kadar olanlar için 50.000.-(Ellibin) TL, muhammen bedeli 400.000 – 999.999.- TL’ye kadar olanlar için 100.000.-(Yüzbin) TL, muhammen bedeli 1.000.000.- TL ve üstünde olanlar için 250.000.-(İkiyüzellibin) TL, katılım teminatı ödendiğine dair dekont, – T.C.Kimlik Kartı veya Fotoğraflı nüfus cüzdanı, – Tüzel kişiler için vergi numarası, – Vekaleten yürütülecek işlemlere ilişkin olarak; Başvuru aşamasında; ilzama, teklif vermeye, ihaleye katılmaya, ihale bedelini ödemeye, tüm belgeleri düzenleme, imzalama, beyan ve taahhütlerde bulunma yetkisini içeren vekaletname, Sözleşme imzalama aşamasında; İdarece satışa sunulan taşınmazlarsan satın almak üzere başvuruda bulunma, Gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama, Satın alınan taşınmazın peşinatını ödeme ve borçlanma, Taksitlerini yatırma, Taşınmazı teslim alma, Damga vergisi, KDV, banka komisyonu ve vb. masrafları yatırma, Taşınmaza ilişkin tüm belgeleri düzenleme ve imzalama, Beyan ve taahhütlerde bulunma, TOKİ’den Gayrimenkul Satış sözleşmesi imzalayarak satın aldığım taşınmazın tapusunu adıma alma işlemleri ile ilgili gerekli belgeleri imzalamaya, işlemleri yürütmeye, tapu devri ile ilgili gerekli bedelleri ödemeye, Adıma Bankalarda Bankacılık sözleşmelerini, belgeleri/sözleşmeleri imzalamaya ve her nev’i hesap açtırma yetkisini içeren vekaletname, – Başvuru bir tüzel kişilik adına yapılacak ise, Şirketin yetki belgesi ve yetkili kişinin vekalet ile imza sirküleri, (Alıcılar başvuru sırasında “Açık Artırma Satış Şartnamesi”ni imzalayacaklardır.)