Ekonomi

Evi zarar görmüş olan vatandaşlara devlet bankasından çağrı: 400 bin TL’lik dönüşüm desteği verilecek!

Yeni dönemde birçok farklı içerikli projeye imza atan Vakıfbank, bu kez de devlet desteğini arkasına alarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın faiz indirimi desteği çerçevesinde kentsel dönüşüm kredisi hizmeti sunacağını açıkladı. Söz konusu hizmeti kapsamında evi afetlerden ötürü zarar görmüş veya evi afet bölgesinde bulunan ve riskli durumda olan ev sahiplerine ve en az bir yıllık kiracılara destek vereceğini bildiren banka, ilgili kredi hizmetinin ayrıntılarını paylaştı.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi 2022

Türkiye’nin önde gelen kamu bankalarından birisi olan Vakıfbank, yeni dönemde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın da desteği ile bir dönüşüm kredisi geliştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre söz konusu kredi hizmetinin, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında sunulacağı bilgisi kaydedildi.

Vakıfbank’ın bakanlıktan destek alarak geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisinin detaylarına göre evi afetlerden ötürü zarar görmüş olan veya afet bölgesinde evi bulunan kiracılara ve ev sahiplerine, 400 bin TL’ye kadar düşük faizli nakit hizmetinin sunulacağı bilgisi verildi. Banka, söz konusu konutun tapulu olması durumunda ise ilgili nakit hizmeti tutarının 2 milyon TL’ye kadar çıkabileceğini bildirdi.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Faiz Oranları 2022

Vakıfbank’ın bakanlığın faiz desteği ile birlikte geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisinin, evlerin tipine göre değişiklik gösteren faiz oranları şu şekilde belirlendi:

  • Yapım Kredisi A Sınıfı Verimlilik: Yüzde 0,88
  • Yapım Kredisi B Sınıfı Verimlilik: Yüzde 0,92
  • Yapım Kredisi Standart: Yüzde 0,96

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Vakıfbank’ın bakanlık desteği ile birlikte geliştirilmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisi hizmetine, banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapılmaktadır. Banka, ilgili hizmetine online olarak başvuru kabul etmemektedir.