Teknoloji

Şarjı bitmeden prize koşanlar veya sıfırlayanlar buraya: Telefonu tamamen yanlış kullanıyor olabilirsiniz!

Günümüzde teknolojik ürünlere gelen zamlar sonrası telefon almak zorlaştı. Bu nedenle herkes elindeki telefonu daha dikkatli kullanmak istiyor. Ancak telefon kullanımı konusunda kafalar en çok şarj konusunda karışıyor.

Yeni telefon satın alan birçok kişi internet sayfalarında “Telefon şarja ne zaman takılır?”, “Şarjı bitmeden telefon şarja takılır mı?” gibi soruların cevaplarını araştırıyor.

Yeni teknoloji ile üretilen telefonların şarjı eski telefonlara göre daha kısa sürede tükeniyor. Ancak telefonu şarja takmak için bataryanın sıfırlanmasını beklememek gerekiyor.

Orijinal şarj aleti kullanın

Telefonunun ömrünü uzatmak isteyenlerin orijinal şarj tercih etmeleri gerekiyor.

Şarjı bitmeden takın

Lityum iyon piller kullanılan yeni cep telefonlarında pilin ömrünün kısalmaması için şarja yüzde 20 seviyelerindeyken takmak gerekiyor.

Uzun süre şarj etmeyin

Telefonları şarjı dolduktan sonra bile uzun saatler şarjda tutmak pek doğru bir davranış değil. Söz konusu davranış pil ömrünün kısalmasına neden olabilir.

Telefonunuzun 20 ila yüzde 80 şarjı olsun

Telefon bataryası ile ilgili olarak yapılan tavsiyelerde, şarjın yüzde 20 ila yüzde 80 arasında tutulması gerektiği ifade ediliyor.

Telefon alırken buna bakın

Yeni telefon satın alırken batarya kapasitesine dikkat etmek size uygun bir telefon olup olmadığı konusunda bilgi verecektir.