Ege Haberleriİzmir HaberleriTeknoloji

İzmirliler telefonunuzda hemen bunu yapın: Deprem uyarısı yapıyor!

İzmir’de bugün meydana gelen iki deprem endişelere neden oldu. Bu nedenle internet sayfalarında sıklıkla deprem araştırması yapılıyor. Ancak depremden saniyeler önce uyarı almakta mümkün.

Android telefonlarda deprem uyarı sistemi bulunuyor. Ancak birçok kişi söz konusu uygulamadan habersiz. Ancak android telefonlar prize takılıyken ve tamamen hareketsizken mini bir sismometreye dönüşerek depremi algılayabiliyor ve kullanıcılara uyarı gönderebilir.

Deprem uyarı sistemi tüm Android OS 5.0 ve üzeri tüm telefonlarda kullanılabilir. Ancak uyarıyı almak için sistemi açmak gerekiyor.

Uyarı sistemi nasıl kullanılır?

Deprem uyarı sistemini kullanmak için kablosuz bağlantı veya veri bağlantısı açık olmalıdır. Daha sonra ise telefonun ayarlar bölümünden, konum-gelişmiş-deprem uyarılarına gelerek özellik aktif edilmelidir.

Ancak kullanıcı bölgesinde olan tüm depremler ile uyarı almayabilir. Ayrıca deprem başlamadan önce ve sarsıntı sırasında ya da sarsıntıdan sonra uyarı gelebilir. Bu nedenle önlem almak için uygulamaya tamamen güvenmemek gerekiyor.

İzmir’de bugün 2 deprem

Kandilli verilerine göre İzmir’de bugün 4.3 ve 3.1 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Deoremlerin merkez üssü Ege Denizi olarak gösterildi. 3.1 büyüklüğündeki deprem 06:39 saatlerinde gerçekleşti.