Ekonomi

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde: İki kamu kurumu el ele verdi ve o grupta yer alan vatandaşlar için faizleri sıfırladıklarını duyurdu!

Ekonomi piyasalarının sergiledikleri yukarı yönlü hareketler, hammadde fiyatlarını arttırarak hem sıfır hem de ikinci el konutların fahiş fiyatlardan satışa sunulmasına sebep oldu. Bu noktada devreye giren Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili gruplarda yer alan vatandaşlara, faizsiz kredi hizmeti sunacağını müjdeledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Konut Kredisi 2022

Geliştirdiği projeler ve sunmuş olduğu diğer hizmetler sayesinde ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde artan konut fiyatlarına karşın bazı gruplarda yer alan vatandaşlara sıfır faizli kredi hizmeti sunacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan faizsiz konut kredisi hizmetinin Ziraat Bankası aracılığı ile ulaştırılacağı duyurulurken, kredi hizmetinden 240 bin TL’nin üzerinde ki taleplerin yararlanabileceği bildirildi. Kurum, ilgili hizmetinin aylık taksit ödemelerini ise vatandaşların aldıkları aylık ödemelerin 4’te 1’ini keserek tahsil edeceğini duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Konut Kredisi Hizmetine Kimler Başvuru Yapabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilen ve vatandaşlara Ziraat Bankası aracılığı ile ulaştırılan konut kredisi hizmetinin ayrıntıları belli oldu. İki kurum, ilgili faizsiz konut kredisi hizmetine kimlerin başvuru yapabileceklerini şu şekilde sıraladı:

  • Gazi veya harp malullüğünün akabinde hayatını kaybetmiş olan ülke vatandaşlarının sahip oldukları maaşları alan hak sahipleri (eş, çocuk)
  • Vazife ya da harp malullüğü sebebi ile sınıf değiştirerek kamunun farklı bir kolunda istihdam edilmiş olan kişiler
  • 15 Temmuz gazileri

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Konut Kredisi Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan faizsiz konut kredisi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, e-devlet sistemine giriş yapmaları veya en yakın Ziraat Bankası şubesine bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.