Gündem

Apartman dairesinde yaşayan herkesi ilgilendiriyor: Artık yasak!

Birçok kişi apartman dairesinde evcil hayvan besliyor. Kedi, köpek besleyen herkesi ilgilendiren ise önemli bir gelişme yaşandı. Yargıtay kararına göre, apartmanın yönetim planında ‘hayvan beslenemez’ ibaresi varsa bağımsız bölümlerde kedi ya da köpek beslenemez.

Apartman dairelerindeki hayvanlar sık sık tartışma konusu oluyor. Bazı komşular hayvan besleyen komşularından rahatsızlık duyabiliyorlar. Bu kapsamda çok konuşulacak bir gelişme yaşandı. ,
10 yıl önce köpek havlaması şikayetiyle açılan davada, köpeğin tahliyesinin istendi. Ancak söz konusu dava 2014 yılında İstanbul Anadolu 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nce reddedildi.
Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi üzerinden kararı temyiz eden komşunun talebi üzerine bir üst mahkeme kararı bozdu. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun 18’inci Hukuk Dairesi’ni haklı bulduğu dava sonucunda, yönetim planında ‘hayvan beslenemez’ yazan sitelerin bağımsız bölümlerinde hayvan beslenemeyecek. Ya da hayvan tahliye nedeni olarak kullanabilecek.

Hayvan bağımsız bölümden uzaklaştırılacak

Böylece yasak olduğu halde bağımsız bölümlerde kedi- köpek besleyenler ya hayvanlarını binanın bağımsız bölümlerinden uzaklaştıracak ya da oturdukları apartman dairesinden taşınacaklar.