Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının 1200 TL, doların 16,40 TL olacağını tarihi açıkladı!

Piyasaya ilişkin doğru tahminleri ile ünlenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar kurunda yaşanacak olan yükselişlere işaret etti.

İşin Uzmanından Dolar Tahmini!

Ekonomi piyasalarına ilişkin yaptığı tespitler ve nokta atışı tahminleri ile ünlenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların yakın zamanda daha da yükseleceğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: “Dolar 14,70 TL seviyesinde uzun bir süre baskılandı. ‘Şu an sabitlenen bir kur var ancak bu kur böyle kalmayacak ve eninde sonunda patlayacak’ demiştim. Nitekim dün akşam 15,60 TL seviyelerini gördü. Şimdi sırada 16,40 TL seviyesi var. Haziran ayında kur tarafını açık bırakıp, yeni bir paket açıklayacaklar. Açıklanan yeni pakette dolar kuru 16,40 TL seviyesinde yeniden baskılanacak. Haziran ayında dolar kuru üzerinde haftalık ve aylık baskılamalar göreceğiz.”

“Gram Altın Önce 1200 Sonra 1450 TL Olacak!”

Dolar kuru analizlerinden sonra gram altın tahminlerini de dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Temmuz ayı içerisinde gram altının bin 200 TL seviyesine kadar yükseleceğini, yıl sonu itibari ile de bin 450 TL seviyesini göreceğini tahmin ediyorum. Bu yükselişlerin sebebini ise hem dolar kurunda hem de ons altında ortaya çıkacak gelişmelere bağlıyorum.”

“Alım Fırsatları Doğabilir!”

Piyasalara ilişkin tahminlerini sıralamaya devam eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu esnada yatırımcılara da seslendi. Uzman Memiş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Temmuz ayı içerisinde döviz kurlarında yukarı yönlü atakların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bu ataklar ile birlikte emtia fiyatlarında yaşanabilecek geri çekilmelere, piyasayı takip eden yatırımcılara alım fırsatı sunabilir.”