GündemSağlık

Yeni salgına karşı kritik karar alındı: Yeniden karantinaya geçiliyor!

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla 2 yıldır ciddi bir mücadele içindeyken bir de maymun çiçeği virüsünün yeni bir salgın boyutuna gelmesi endişesi bir Avrupa ülkesinde kritik bir karar alınmasına neden oldu. Belçika’da alınan flaş karar doğrultusunda maymun çiçeği virüsü ile enfekte olanlar artık 21 gün boyunca karantinada kalacak. İşte detaylar…

Belçika’da maymun çiçeği virüsü ile enfekte olanların 21 gün karantinaya alınmalarına karar verildi. Bu kişilerle yüksek riskli temasta bulunanların ise semptom geliştirip geliştirmediklerini kendileri takip etmesi isteniyor.

Belçikalı yetkililer ülkede 3 vaka tespit edildiğini belirtirken, zorunlu karantina kararı alan ilk ülke konumuna geldi.

3 VAKA ÇIKMIŞTI

Belçika’nın Antwerp kentinde geçen hafta düzenlenen Darklands isimli bir festivale katılanlarda maymun çiçeği hastalığı tespit edilmişti. Dört gün süren festivalde 3 vaka çıkmıştı.

Karantina kararını kamuoyuna duyuran Bakım ve Sağlık Ajansı’na bağlı uzmanlardan oluşan Risk Değerlendirme Grubu (RAG), maymun çiçeği virüsüne yakalanmış kişilerle yüksek riskli temasları bulunana kişilere; bağışıklığı azalmış kişiler, hamile kadınlar ve çocuklarla temas konusunda fazladan dikkatli olmalarını tavsiye etti.

YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

Son haftalarda vaka sayısı hızla artarken resmi verilere göre Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Belçika, İtalya, Portekiz, İspanya, İsveç, ABD, Kanada ve Avustralya’da da görüldü. En son kaydedilen vakalar ise İsviçre ve İsrail’de ortaya çıktı.