EkonomiGenel

Ödemeler PTT’den alınabilecek: Geçim sıkıntısı çeken ailelere 1100 liralık destek!

Karşılıksız, geri ödemesiz olarak ihtiyaç sahibi hanelere ödenen paralar hesaplara yatmaya devam ediyor. Verilen ödemelerle hane bütçelerine ve giderlerine yardımda bulunmak amaçlanıyor. Bu kapsamda devlet zorunlu askerlik hizmetini yürüten, er ve erbaş olarak askerlik yapanların gelir durumu iyi olmayan aile fertlerine de nakit yardımda bulunacak. İşte detaylar…

Devlet her iki ayda bir yardım alan ailelerinin PTT’de otomatik açılan hesaplarına 550 TL yatıracak. Bu tutar anne ve babanın maddi durumuna göre değişecek. Muhtaç asker ailesi yardımında çocuklara da 150 lira ödenecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Asker aileleri para yardımına, askerin gelir testi ile muhtaç olduğu belirlenen eş, çocuk, anne, babası başvuruda bulunabiliyor. Bunun için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuruda bulunarak, gelir testi yaptırılması gerekiyor. Aile kişi başına düşen gelir tutarının asgari ücretin üçte birini geçmemesi gerekiyor.

AY SONUNA KADAR HESAPLARDA OLACAK

Ödemeler her ayın en geç 28’inde yatıyor. Destek ödemesine Haziran başvuran, bir sonraki ayın (Temmuz) 24’ünde destek ödemesini alıyor.

Lisans mezunu olan, uzun dönem askerlik yapan askerlerin ailelerine 12 ay, 6 ay kısa dönem askerlik yapanların ailelerine de 3 ay boyunca yardım ödemesi yapılıyor.