EğitimGenelGündem

Bakan Özer duyurdu: 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiren flaş gelişmeyi duyurdu! Bakan Özer, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm Türkiye’de öğrencilere ücretsiz matematik dersi verilecek yaz okullarının yanı sıra bilim ve sanat alanlarında da yaz okulları açacaklarını müjdeledi.

Londra’da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu’na katılan Bakan Özer, matematik seferberliği ve yaz okullarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Matematiği bir kaygı nesnesi olmaktan çıkartıp, gençlerin en önemli yardımcısı olarak onlara kazandırmak ve sevdirmek istediklerini vurgulayan Bakan Özer, “Bunun için çalışmamızı nihayetlendirdik ve tüm kamuoyuyla da geçenlerle de paylaştık. Gerçekten tüm illerimizde, tüm ilçelerimizde ciddi bir rağbetin olduğunu gördük” dedi.

YAZ OKULLARI AÇILACAK

Özer, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm Türkiye’de öğrencilere ücretsiz matematik dersi verilecek yaz okullarının yanı sıra bilim ve sanat alanlarında da yaz okulları açacaklarını söyledi.

Bu sene ücretsiz İngilizce yaz okullarını da hayata geçireceklerini aktaran Özer, hem Kovid-19 dönemindeki kayıpları gidermeyi hem de yıllardan beri şikayet edilen konuları artık eğitim sisteminin gündeminden çıkartmayı istediklerini duyurdu.