Ekonomi

Depoları fulletecek fiyatlar geliyor: 5 TL’lik indirim teklifi, meclise sunuldu! Güncel akaryakıt fiyatları 24 Mayıs Salı

Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte değer kazanan brent petrol, savaşın başladığı ilk hafta içerisinde 130 dolarlık tarihi seviyeyi aşmıştı. Brent petrolün artışına bağlı olarak zamlanan benzin ve motorin fiyatları, o dönem içerisinde 25 TL seviyesine kadar dayanmış ancak sonrasında brent petrolün düşmesi ile akaryakıt fiyatları da düşmüştü.

Brent petrol 24 Mayıs tarihi itibari ile 109 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ancak akaryakıt fiyatları yine de istenen seviyelere gerilemeyi başaramadı. Bu duruma “dur” demek isteyen 27.dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, konuya ilişkin bir yasa tasarısı sundu.

İndirim Teklifi Meclis Komisyonuna Sunuldu!

Akaryakıt fiyatlarının giderek artmasını doğru bulmayan ve bir ailenin bir aylık benzin ve motorin giderinin nerede ise bir maaşa yakın olduğunu belirten 27.dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Meclis’e yeni bir teklif sundu. Abdullah Koç tarafından yürütülen çalışma sonucunda sunulan teklifin, akaryakıt ürünlerinin satışından alınan KDV ve ÖTV’nin kaldırılması detayının yer aldığı belirlendi.

Teklif Kabul Edilirse 5 TL’lik İndirim Yapılacak!

27.dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan KDV ve ÖTV indirimi teklifinin kabul edilmesi durumunda, benzin ve motorin fiyatlarının 5 TL civarında düşmesi bekleniyor. Ancak uzmanlar akaryakıt firmalarının bütçelerinin ve devlet bütçesinin bu indirimin yapılmasına uygun olmadığını savunuyorlar.

Güncel Benzin ve Motorin Fiyatları 24 Mayıs Salı

24 Mayıs Salı itibari ile İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde satışa sunulan benzin ve motorin fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul Anadolu Benzin: 22,85 TL
  • İstanbul Anadolu Motorin: 22,09 TL
  • İstanbul Avrupa Benzin: 22,84 TL
  • İstanbul Avrupa Motorin: 22,07 TL
  • Ankara Benzin: 22,97 TL
  • Ankara Motorin: 22,18 TL
  • İzmir Benzin: 22,96 TL
  • İzmir Motorin: 22,19 TL