Ekonomi

Halk Bankası’ndan emeklilere devlet desteği: Nakde sıkışıklığı hiç bitmeyenlere 100 bin TL, anlık nakit sıkışıklığı yaşayanlara 5 bin TL ödenecek!

Halk Bankası, emekli vatandaşların içlerinde bulundukları zorlu şartlara destek olabilmek amacı ile iki yeni emekli kredi kampanyası geliştirdiğini duyurdu.

Halk Bankası Mutlu Emekli Kredisi 2022

Halk Bankası emekli vatandaşlar için geliştirmiş olduğu 100 bin TL üst limitli ihtiyaç kredisi kampanyasını “Mutlu Emekli Kredisi” ismi ile duyurdu. Söz konusu kampanyanın vade sayısını 36 ay olarak belirleyen banka, faiz oranını yüzde 1,55’ten başlattı.

Halk Bankası Mutlu Emekli Kredisi kampanyasından nakit hizmeti almak isteyen vatandaşlar için örnek hesaplama tablosunu şu şekilde oluşturdu:

  • Kredi tutarı: 25 bin TL
  • Vade sayısı: 36 ay
  • Faiz oranı: Yüzde 1,55
  • Kredi tahsis ücreti: 131,25 TL
  • Aylık taksit tutarı: 958,90 TL

Halk Bankası Emekli Mini Kredisi 2022

Halk Bankası geliştirmiş olduğu 100 bin TL üst limitli emekli ihtiyaç kredisinden sonra Emekli Mini Kredisi hizmetini de duyurdu. Daha çok anlık sıkışıklıklara hitap eden bu yeni kredinin üst limiti 5 bin TL olarak belirlendi. Banka, tutarı düşük vadeyi de uzun tutarak emeklilere ödeme kolaylığı sağlamak adına söz konusu vade sayısını 36 ay olarak belirledi.

Halk Bankası’nın Emekli Mini Kredi kampanyasından yüzde 1,58 faiz oranı ve 36 ay vade karşılığında 5 bin TL’lik nakit hizmeti almak isteyen vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 192,90 TL olarak hesaplandı.

Halk Bankası’nın Emekli Kredisi Hizmetlerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Halk Bankası’nın emekli vatandaşlar için geliştirmiş olduğu Mutlu Emekli Kredisi ve Mini Emekli Kredisi hizmetlerinden yararlanabilmek için öncelikle maaş hesabının banka bünyesine taşınması gerekmektedir. Taşınma işleminin tamamlanmasının ardından ise bankanın mobil uygulaması, internet bankacılığı kanalı veya banka şubeleri aracılığı ile kredi başvurusu yapmak mümkündür.